AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Nikola Bankov Band feat. Lars Søberg Andersen (SK/DK/NO) - Photo: Nikola Bankov Band

Photo: Nikola Bankov Band

Nikola Bankov Band feat. Lars Søberg Andersen (SK/DK/NO)

22:00

EVE
Nikola Bankov (sax), Lars Søberg Andersen (trp), August Korsgaard (key), Jonas Gravlund (g), Jens Mikkel Madsen (b), John Riddell (drm)

Ny musik og nyfortolkning af saxofonlyden

Musikhuset swinger i den grad, når scenen 14. juli kl. 22 indtages af Nikola Bankov Band sammen med trompetist i Aarhus Jazz Orchestra Lars Søberg Andersen.

Publikum kan se frem til at høre en perlerække af originale numre fra bandets seneste album Dream Chaser, hvor blandt andre verdensstjernen Randy Brecker medvirker, samt numre fra bandets første udgivelse Bright Future. Musikken er en fusion af jazz, rock og elektroniske elementer, hvor Nikola Bankov nyfortolker saxofonlyden ved hjælp af effektpedaler. Det er ny musik, der vil inspirere og sætte helt nye farver på den musikalske palet.

Nikola Bankov Band er en international moderne jazzgruppe bestående af fem fremadstormende musikere med base i Aarhus. I spidsen for bandet står den kun 23-årige Nikola Bankov, der er beskrevet som "Bright young cat with fresh grooves" - (Alla About  Jazz). Nikola er vinder af den prestigefyldte Danish Music Awards og er også nævnt i magasinet Forbes 30 under 30. Han kommer fra Slovakiet og har i øjeblikket base i Aarhus.

Lars Søberg Andersen er en af de skarpeste trompetister på den danske jazzscene. Søberg kommer fra Norge men har base i København, og er fast medlem af Aarhus Jazz Orchestras trompetgruppe. Søberg er en særdeles alsidig solist, der spiller alt fra bigbandjazz, nordisk jazz og bebop til klassisk kirkemusik.


Om Musikhuset Swinger

Ridehuset Swinger flytter hjemmefra! – På grund af et stort byggeprojekt nær Ridehuset har Aarhus Jazz Orchestra udvidet sit samarbejde med Musikhuset Aarhus og glæder sig til at invitere publikum indenfor til det helt nye, og alligevel helt velkendte, Musikhuset Swinger.
 
13. - 16. juli kan jazzglade festivalgængere nyde fællesskab, mad og store musikalske oplevelser i Musikhusets foyer og i Musikhusparken – med fri entré til alle koncerter. Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde indenfor til Musikhuset Swinger.
 

Se mere her https://www.nikolabankov.com


Se mere her https://larslarslars.com


Arrangør
Aarhus Jazz Orchestra
30 24 06 62
Co-Arrangør
Musikhuset Aarhus
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C