AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
JERICHO – Ferm-Morgan-Osgood (DK/US) - Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

Photo: Erlings Jazz- & Ølbar

JERICHO – Ferm-Morgan-Osgood (DK/US)

20:00

150
Ned Ferm (sax), Thomas Morgan (b), Kresten Osgood (drm)

Unik og nyskabende triojazz

Inspireret af de store akustiske trioer (tenorsaxofon, kontrabas, trommer) gennem jazzens og den improviserede musiks historie, bringer denne gruppe sit eget unikke og udviklede sprog med sig for at gå nye veje.

Ved hjælp af deres utrolig forskellige baggrunde interagerer de tre musikere, komponerer musik i øjeblikket og inspirerer hinanden gennem stærke musikalske valg.

Ned Ferm (f. 1982) er en berømt amerikansk multiinstrumentalist, som har boet i København siden 2001. Ferm er bedst kendt for sit saxofonspil. Han har medvirket på mere end 200 album og turneret verden rundt som både bandleder og sideman. Hans personlige lyd og brede musikalske ordforråd adskiller ham fra sine jævnaldrende og gør ham øjeblikkeligt genkendelig for lyttere over hele verden. En stærk stemme på saxofonen.

Den amerikanske bassist Thomas Morgan (f. 1981) anses af mange for at være en af de mest lysende stemmer og mest efterspurgte kunstnere på sit instrument. Han har arbejdet med næsten alle tænkelige moderne jazzstjerner fra Bill Frisell til Paul Motian, Jakob Bro og Steve Coleman. Ben Ratliff fra New York Times kaldte ham "en jazzmusiker, hvis tilstedeværelse i en optagelse eller en optræden ... automatisk [gør] den værd at bruge sin tid på".

Den danske multiinstrumentalist Kresten Osgood (f. 1976) er kendt for sin betagende alsidighed på et væld af instrumenter, ligesom han har haft en succesfuld karriere som tv-, radio- og podcast-vært. Som trommeslager har hans dybe forståelse og respekt for alle traditioner inden for jazz og andre genrer skabt samarbejder på scener og indspilninger med et væld af legendariske musikalske stemmer og personligheder.

 


Arrangør
Erlings Jazz- & Ølbar
28517962
Co-Arrangør
Train
Billetinfo
Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C