Thomas Sejthen Trio (DK)
Thomas Sejthen Trio - Photo: VinDanmark

Foto: VinDanmark

Thomas Sejthen Trio
(DK)

Mads Ole Erhardsen Rode (t-sax), Thomas Sejthen (b), Jesper Bo Knudsen (drm)


Intimitet, intensitet og spilleglæde

Thomas Sejthen Trio har et minimalistisk udtryk og et tæt unikt sammenspil som speciale. Alle kompositionerne er af Thomas Sejthen, og lytteren kan forvente at komme ind i et intimt og intenst univers af spilleglæde.

Trioens samlede udtryk er en lytteoplevelse af smukke ballader, hvor ro og melankolske klangflader smelter sammen. Men også numre med energisk, ungdommelig energi med nærvær og nerve i respekt for historiens store mestre. Trioen formår via en kollektiv tilgang til musikken, at forny den traditionelle saxofontrio-lyd.

Trioen er aktuel med pladen This Is Our Year

"Der er noget intenst og intimt og over udtrykket. Noget universelt og dog personligt. Men også, konstant, en forfriskende energisk puls, som er med til at løfte musikken og brede udtrykket ud til noget, der vil kunne sluges – selv udenfor jazzens verden."      
Ivan Rod, 2023.

Mange forbinder måske sådanne klaverløse trioer med Sonny Rollins fra hans storhedstid. Og det er helt fint at sammenligne denne trio med, hvordan Rollins "lavede kaos" med sangene på nogle af hans trioplader. Og her synes jeg, at denne trio har noget af den samme energi i sig. Lyt til et eksempel på "Maggy", en genial sang, som fortolkes fremragende af de tre.
Jan Granlie, Salt Peanuts, 2023.

 Læs mere om Thomas Sejthen Trio

Thomas Sejthen Trio (DK)
Thomas Sejthen Trio (DK)