AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Top saxes i Maren Smeds Gyde

Top saxes i Maren Smeds Gyde

8/7/2023 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Ole Bisbjerg
Finn Odderskov & Jens Klüver, Apollon 07/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Det swingede som ind i ..., da to af byens bedste saxofonister åbnede jazzfesten 2023 i Maren Smeds gyde torsdag. Og gyden var fuld af et veloplagt publikum, der nød den dejlige musik og sommervarmen, der heldigvis var vendt tilbage.


Jazz i Maren Smeds Gyde er en  mangeårig tradition, som giver glæde, liv og dejlig musik i Aarhus Centrum. Den nye restauratør på Apollon, Patrick, har heldigvis valgt at fortsætte traditionen og har i år lagt programlægningen i hænderne på Heine Hot, der torsdag selv sad bag trommerne i kvintetten, som indledte jazzfesten 2023 på Apollon.

I front for bandet var Finn Odderskov og Jens Klüver, velkendte saxofonister, der begge er på øverste hylde blandt byens musikere. Resten af bandet med Jens Nørholm på klaver, Jesper Carlsen på bas og som nævnt Heine Hot på trommer var en swingende og superprofessionel rytmegruppe, der ikke stod tilbage for de to saxofonister i front.

Gyden var propfuld af et veloplagt publikum, der tydeligvis satte stor pris på musikken, og som også nød det dejlige sommervejr med kolde drinks fra Apollon. Programmet var en alsidig blanding af nogle af de allerstørste evergreens fra jazzens store klassikerkatalog blandet med mere ukendte numre.

Vi hørte f.eks Ain´t Misbehavin, Satin Doll og Fly Me to the Moon – og i den ukendte ende en blues skrevet af Jens Klüver til en workshop med den kendte saxofonist Lee Konitz. Et virkelig godt nummer, og man kan kun opfordre Jens Klüver til at komponere mere.

Til koncerten havde Jens Klüver og Finn Odderskov også medbragt altsaxofon og baritonsaxonfon, som vi hørte som variation i flere numre. Men det var, når de to virtuose musikere samlede musikoplevelsen i samspillet på tenorsaxofonerne, at koncerten virkelig løftede sig.  Det var høj klasse i Maren Smeds Gyde torsdag aften.

Odderskov og Klüver og bandet kan høres i mange konstellationer i løbet at Jazzfest 2023, og det er jazzoplevelser, som man ikke skal snyde sig selv for.

---

Dette er et indlæg fra vores Jazzlive blog festival magasin.

Under hele festivalen kan du på vores festival magasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish

 

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C