AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Cellodrømme og farveblyanter

Cellodrømme og farveblyanter

9/7/2023 | Forfatter: Anya Winqvist | Fotograf: Anya Winqvist
Soma Allpass/Nils Bo Davidsen , Dokk1 09/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Jazz med plads til alle.


I år præsenterer Alt_R_Jazz konceptet LilleJazz for børn og voksne på DOKK1. De skriver, at det er et tilbud for voksne, hvor man kan have sine børn med, men i virkeligheden er det omvendt. LilleJazz er et godt tilbud til alle børn i Aarhus: Man kan tegne, lægge puslespil, høre god musik og gå rundt, som man vil, mens ens forældre sidder stille og roligt på deres plads og er glade. Så er de ikke så besværlige og kedelige og kigger på deres telefon, og som en ekstra bonus må man også godt stille og få svar på en masse spørgsmål om det, man ser og hører – det er ikke hver dag, man får lov til det!

 

Jeg slår mig i hvert fald ned for at tegne og for at høre Soma Allpas og Nils Bo Davidsen spille på hver sin cello. Niels Bos cello er dansk og 126 år gammel, mens Somas er over 200 år gammel og fra Italien. Mellem stykkerne spørger vi løs, og lærer alt muligt om glissando, tremolo og flageoletter, altså overtoner. 

 

Nils Bo og Soma spiller sammen under navnet Mellem os, og når de spiller, så bliver der noget mellem os – en masse følelser i luften. Nogle sidder koncentreret og tegner, men mange små og store sidder musestille og lytter. Der er noget helt magisk ved at sidde helt tæt på strygere, og måske særligt celloer. Og helt overjordisk  lyder det på et stykke, hvor Soma synger med på enkelte toner.

 

 

 

Jeg synes generelt bare, at alle koncerter burde være sådan, at man må spørge løs, tegne og gå lidt rundt. Puslespillene blev lagt og tegningerne tegnet, og imens blev vi nu alligevel, store som små, tryllebundet af musikken. Og lykken er, når man får lov til at overrække sin bedste tegning til sit nye cellist-idol og begejstringen er gensidig.

Hatten af for musikere og arrangører, som giver plads til sådan nogle som os, der ikke kan sidde stille – måske lige med undtagelse af, når vi tegner.

Der er LilleJazz igen på onsdag 12. juli kl. 15.00 på Dokk1, denne gang med Jacinta Madsen & Maria Faust Jazz Catastrophe 3rd mutation.

 

Aarhus Jazz Festivals øvrige program målrettet børn og familier finder du her.

 

Alt_R_Jazz arrangerer også koncerter i Det 3. Rum i Sydhavnen, og du ser programmet lige her.

 

___

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C