AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
En amerikaner på hjemmebane i Musikhuset

En amerikaner på hjemmebane i Musikhuset

10/7/2023 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Bo Petersen
Curtis Stigers & Aarhus Jazz Orchestra: , Musikhuset Aarhus 09/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Den amerikanske sølvræv Curtis Stigers charmerede et fyldt Musikhus med sin sang bakket op af byens top-bigband.


Han havde salen i sin hule hånd, fra han kom dansende ind på scenen i Musikhuset Aarhus.
 
Selvom årets jazzfestival smugåbnede onsdag med den amerikanske superguitarist Pat Metheny, må Curtis Stigers nok kaldes festivalens hovednavn, hvilket jo forpligter til, at der også er interesse for navnet. Og husets store sal var da også stoppet med forventningsfulde tilskuere og lyttere ved søndagens koncert.
 
Ingen sanger uden en god musikalsk backing og her er Aarhus Jazz Orchestra jo selvskrevet. De må regnes for et af Europas bedste bigbands. De bliver bare bedre og bedre – og har lige nu orkesterets tidligere trombonist Nikolai Bøgelund som myndig dirigent.
 
Orkesteret lagde meget stille ud, så publikum lyttede sagte til
rytmegruppens intro. Men kun lige få sekunder, så eksploderede blæsergruppen på fuld styrke. Så var vi ellers klar på stolerækkerne – og ind kom Curtis Stigers dansende.
 
Programmet bestod af lige dele numre fra The Great American Songbook og Stigers egne kompositioner. Han har en lang række numre, som han kan være stolt af. Nogle har på plade solgt vildt som for eksempel hans soundtrack til filmen The Bodyguard (1992). Den udkom nogenlunde samtidig med hans professionelle gennembrud. Siden er fulgt en lang række priser, nomineringer og platinplader.
 
Stigers er som stjerne sanger, men han fylder også ud med sin saxofon. Hans genre er den bløde jazz for voksne. Teksterne har næsten alle ”love” som ingrediens. En genre, som har et godt publikum i Musikhuset ved jazzfestivalerne.
 
Af andre populære mandlige sangere med stor søgning er Gregory Porter, Kurt Elling og engelske Jamie Cullum, der alle med succes har besøgt Aarhus Jazz Festival.
 
Her skal det nævnes, at Curtis Stigers har gæstet vores  jazzfestival og Musikhuset i både 2003 og 2011. Fra scenen roste Stigers festivalen og ikke mindre Musikhuset, hvor han har spillet i de forskellige sale, i foyeren og på pladsen udenfor. Det er ren kærlighed til stedet.
 
Og modsat tror jeg også, at jeg kan melde ren kærlighed fra et stort publikum i Aarhus til Curtis Stigers og hans smægtende toner.
 
 
---
 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C