AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
En musikalsk eksplosion i Det tredje Rum

En musikalsk eksplosion i Det tredje Rum

10/7/2023 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Ole Bisbjerg / Hreinn Gudlaugsson
Jungle Money, Det 3. Rum 10/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


I de intime rammer i Det tredje Rum hos Frontløberne i Jægergårdsgade fik vi intet mindre end en musikalsk eksplosion. Jungle Money udfordrede sig selv, et stort veloplagt publikum og alle kendte rammer for at spille musik. Voldsomt spændende.


Jungle Money består af Jan Kaspersen (piano), Peter Friis Nielsen (bas) og Claus Bøje (trommer), alle garvede veteraner og ikoner på den danske avantgardejazzscene.

Men alderen trykker tilsyneladende overhovedet ikke de tre musikere, der alle er virtuoser på deres instrumenter og samtidig udfordrer sig selv, det musikalske materiale og instrumenternes fysiske rammer til det yderste.

Det er kompromisløs free jazz, der udvikles og skabes i tæt samhørighed mellem tre yderst kompetente musikere. Ofte begynder Jan Kaspersen med nogle få enkle akkorder på klaveret, som hurtigt udvikles fra bas og trommer, og derfra er der ingen vej tilbage.

Musikken kræver noget af lytteren, så man skal have et åbent sind og være indstillet på,at musik også kan være kaos og støj. Jungle Money tilbyder en helt anden musikverden end den gængse, så efter en koncert med dem må man nødvendigvis revurdere sit syn på musik. Det er meget forfriskende.

Jungle Money har udgivet to album, Jungle Money (2013) og On the Spot (2018). Check dem ud, men for mig er det musik, der opleves allerbedst live.

Koncerten er en del af koncertserien Alt_R_Jazz, der løber fra 10. til 12. juli i Det tredje Rum i Jægergårdsgade. Værd at holde øje med.

 


---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C