AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Og nu til noget helt andet … fantastisk

Og nu til noget helt andet … fantastisk

11/7/2023 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Bo Petersen
Tone Of Voice Orchestra, Gellerupscenen 10/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Under havet siges alle lande at hænge sammen. Noget tilsvarende gør sig gældende for meget musik, hvor musik og sang fra de amerikanske sydstater kan smelte sammen med Mellemøsten og Nordsveriges kvægsange.


Musikforeningen Bazarjazz, der blandt andet har en række aktiviteter i den forkætrede Aarhus-bydel Gellerup, har til årets jazzfestival hyret den ti mand store gruppe Tone Of Voice ORCHESTRA – en anderledes musik- og vokalgruppe.
 
Navnet siger måske ikke mange så meget, men gruppen vandt faktisk DMA Music Award Jazz-prisen for bedste vokaludgivelse. Prisen blev uddelt i Musikhus Aarhus i december sidste år. Selv havde jeg overset gruppens aktivitet og produktion. Det skal jeg meget beklage. Underligt nok, for de to hovedpersoner bag gruppens samling og musik er ingen ringere end saxofonmesteren Fredrik Lundin og sangeren Trinelise Væring. Hun har modigt med ros gået sine egne veje mellem rock, pop, indie og meget mere.
 
På Gellerupscenen er i front for Tone Of Voice Orchestra sangerne Lise Kroner, Maria Kynne, Lene Nørgaard og Trinelise Væring. På drejelire (på engelsk kendt som en hurdy-gurdy), citar og sækkepibe Christian Mohr Levisen. Emma Krag Elmøe på violin med klang af norsk fele. Dertil svenske Joel Illerhag på bas. Samt på slagtøj Jesper Uno Kofoed og Anders Provis. Glemmes skal ikke Fredrik Lundin på sax og fløjte.
 
Hurtigt trækkes lyden over mod noget folkemusik – med lange toner. Sange, der får mig til at tænke på bulgarske kvindekor med de der stemmer, der fletter sig sammen. Nej hov vi er i sydstaternes sump, nej nordsvenske kvinders kalden efter deres køer. Det er en evig rejse i smukke klange.
 
Musikerne og sangerne pakker hinanden flot ind. Emma Krag Elmøes violin går i deres fælles soli i et med Lundis saxofoner.
 
Teksterne på engelsk kan være svære at forstå under en koncert, så jeg måtte ty til nettet for at få den del med. Det handler om hverdagsliv og længsler. På nettet læser jeg også engelske folkemusikblade, der roser teksterne for deres poesi.
 
Men nu var Tone Of Voice Orchestra jo på besøg i Gellerup, så her fandt grupppen dagen før koncerten den lokalt bosatte syrisk fødte og uddannede oud-spiller Maher Mahmoud. Han blev flot inddraget i et af koncertens numre. Musik kender ingen grænser.
 
Som man sikkert kan forstå, var koncerten en oplevelse. Jeg kan beklage, at den lå uden for Ringgaden – og ikke i byens centrum med masser af mange flere mulige tilskuere.
 


---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 


Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C