AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Veldrejet swing i intime rammer

Veldrejet swing i intime rammer

11/7/2023 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Bo Petersen
Champian Fulton Trio + Klas Lindquist, Café Støj 10/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Sublimt sammenspil leveret af internationalt band.


Der var inviteret til tæt og fuldfed swingende jazz hentet fra øverste hylde, da Cafe Støj mandag aften inviterede på festivaljazz.

Bandet var den amerikanske sangerinde og pianist Champian Fulton fra New York, som var sammen med de to svenskere saxofonisten Klas Lindquist og bassisten Hans Backenroth samt ved trommerne Kristian Leth, der også står bag jazzkoncerterne på Cafe Støj.

Caféen er et meget intimt sted med plads til et begrænset antal publikummer, hvilket er afsæt for nogle unikke musikalske oplevelser, når man næsten er på skødet af musikerne.

Der var fuld fart på musikken fra første sekund. Champian Fulton både synger og spiller let og elegant, men med høj intensitet, og det var helt tydeligt, at det var hende, der styrede de tre mænd gennem et repertoire af kendte jazznumre som Pennies From Heaven, I cried for you og en up-tempo-version af I’ll see you in in my dreams. Det hele krydret med jazzvalsen Bubbles, Bangles and Beads.

Klas Lindquist var et nyt bekendtskab for mig. En meget overbevisende saxofonist og klarinettist. Imponerende som solist, men også en elegant medspiller, når han skulle glide ind i samspillet med Champian Fulton.

Jeg kan kun anbefale at opleve denne kvartet, når der er mulighed for det. Der er fuld valuta for pengene. Hvis der er plads i aften - tirsdag – er orkesteret tilbage på Café Støj.

Støj har mere kvalitetsjazz resten af ugen med blandt andre Miriam Mandipira og Vivian Buczek.

 


---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C