AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Ung vellyd I drivhuset

Ung vellyd I drivhuset

11/7/2023 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Bo Petersen
Paolo de Jesus Sekstet, Domen - Bylivshuset - Pier 2 10/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Sekstet leverede markante arrangementer


I et lille hjørne af havnen tæt på Aarhus Ø ligger Pier 2.  Her finder du Fælleshaverne, et dejligt utrimmet areal og yderst Bylivshuset Domen.

Her oplevede jeg den unge trompetist Paolo de Jesus og hans sekstet, som serverede et spændende repertoire med Paolos kompositioner.

Den drivhuslignende kuppel var fyldt med publikum. Rigtig mange unge, men også ældre havde fundet vej og fik en fin oplevelse med gennemarbejdet ny musik.

Bandet er sammensat af musikere bosat i bl.a. Malmø, Amsterdam og Berlin. Derfor havde det først været muligt at øve samme dag som koncerten, men de slap rigtig fint fra sammenspillet.

22 årige- Paolo fra Aalborg er i det daglige bosat i Berlin, som er omdrejningspunkt for mange unge musikere. Den unge trompetist deler fronten i bandet med saxofonisten Mads Lundh Kristiansen og bag dem de to guitarister Casper Hejlesen og Mads Riis, elbassisten  Søren Juul Christensen og den østrigske trommeslager Steven Moser.

Sammen skaber de stor og markant musik. Især de to guitarister har en fremtrædende rolle i orkesteret. De er også i forvejen med i en trio med Paolo og de to guitarister.

Musikken er smuk og fængende og samtidig dynamisk. Arrangementerne kan godt blive lidt ens i form, men ud fra længden på koncerten var det ikke svært at fastholde fascinationen af musikken.

Paolo de Jesus og hans band er absolut værd at genhøre og har gode muligheder for at udvikle sig  til noget endnu større.

Og et hjertesuk. Sørgeligt, at man også her i et hus, som kommunen står bag, skal opleve, at musikerne ikke får honorar og i stedet må ”tigge” og få publikum til at betale via MobilePay. Det er et skidt afsæt for musikere, der gerne skulle kunne leve af deres musik.

Der er jazz i Domen hver dag til og med fredag.

 


---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C