AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Alt det, jeg ikke vidste om Bitches Brew – og mere til

Alt det, jeg ikke vidste om Bitches Brew – og mere til

11/7/2023 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Ole Bisbjerg
JazzKonversationer Live – Lundin/Rasmussen, FOF - Ingerslevs Boulevard 3 11/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Igennem tre podcastsæsoner har Fredrik Lundin og Jens Rasmussen på venligt vidende og kyndig facon ført lytterne igennem jazzens univers af små og store kunstnere, klassikere og mindre kendte værker. Tirsdag eftermiddag kunne man høre de to værter live til Jazztalk i Solsalen på den gamle Ingerslevs Boulevard Skole.


Oplysningsforbundet FOF har i år en række spændende jazztilbud under jazzfestivalen.

Kurser og arrangementer lanceres under titlen Jazz me Up, og eftermiddagens Jazztalk med komponist og orkesterleder Fredrik Lundin og forfatter og foredragsholder Jens Rasmussen var en del heraf.

Overskriften var "Store jazzensembler gennem tiden", men først hørte vi podcastens dejlige kendingsmelodi Floater, som blev indspillet af Paul Bley trio i 1962.

De to værters gennemgang tog udgangspunkt i årene omkring afslutningen af den store bigbandepoke i 1946/1947. Her hørte vi Woody Herman og hans orkester give melodien Four Brothers, der er skrevet til saxofongruppen i orkesteret , hvor blandt andre store solister som Stan Getz og Zoot Sims spillede.

Efterfølgende hørte vi om Gil Evans og hans store betydning for at udvikle bigbandkonceptet med blandt andet inspiration fra klassisk musik. Vi hørte nummeret Django fra 1959, som stammer fra LP'en Great Jazz Standards.

Så var vi fremme ved Miles Davis og det revolutionerende album Bitches Brew fra 1969. Som de to værter fortalte, kan man bruge flere podcasts bare på dette album. Men det var tiden selvfølgelig ikke til. Der var dog tid til mange små guldkorn fra indspilningerne, som undertegnede ikke kendte til.

Lundin og Rasmussen forstår både kunsten at formidle og dosere deres viden, så man bliver meget nysgerrig på at høre mere af den musik , som de fortæller om. Der kommer heldigvis en sæson mere af Jazzkonversationer til efteråret, men inden da skal jeg nærlytte Bitches Brew.

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 

 

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C