AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
En musikalsk oase

En musikalsk oase

12/7/2023 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Poul Nyholm
Rasmus Sørensen Band, Zanders Bar 11/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Veldrejet triojazz på Zanders.


På Klostertorvet ligger Zanders Bar, som i en fjern fortid var Munkestuen. Jeg har hidtil mest betragtet stedet som et sted med blues, men denne aften oplevede jeg på førstesalen en vederkvægende jazzoase med musik af international karat.

Musikken blev leveret af danske Rasmus Sørensen, som jeg har fulgt en del år, siden han dukkede op på den nordjyske musikscene. Han og broderen Jakob kommer begge fra Sæby.

Rasmus flyttede i 2018 til New York, hvilket har givet ham vind i sejlene og en solid jazzmusikalsk erfaring. Det prægede også tirsdagens musik

Han havde til lejligheden sammensat en trio med internationalt format. På kontrabas var hans svenske ven Jon Henriksson, der er et pænt stort navn og også selv skriver musik. På trommer var Alon Benjamini, som kommer fra New York, hvor Rasmus har mødt ham. Han er et markant navn og er også kendt som producer.

Trioen har spillet flere steder i new York og over det meste af Europa. Sidste år udgav de albummet Traits, og numrene derfra var en del af repertoiret Hos Zanders. Koncerten var et eksempel på, hvor fængende triojazz kan spilles. Det blev en aften med tæt sammenspil, hvor der samtidig var plads til de enkelte musikeres medrivende soli.

Rasmus Sørensen og hans musik var naturligvis krumtappen i koncerten. Hans pianospil er let, elegant men samtidig dynamisk, og det er en styrke, når der skal serveres triojazz, som efter min mening af og til bliver lidt for ensformig. Men det var langtfra tilfældet denne aften.

Trioen kan i dag opleves endnu en gang. De spiller ved Musikhuset kl. 16.30. Sæt kryds ved dem, når du skal på dagens jazzrundtur.

Zanders Bar har musik hele ugen. Kig forbi til en koncertoplevelse i oasen på 1. sal.

 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 

 

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C