AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Tre på toppen

Tre på toppen

12/7/2023 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Jørgen Nielsen
Kathrine Windfeld, Peter Vuust, Mikkel Vuust, Salling ROOFTOP 11/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Musikalske jazzlækkerier på taget af Salling.


Igen i år har bassisten og hjerneprofessoren Peter Vuust indtaget scenen på Salling ROOFTOP, hvor han hver dag har nye gæster. Nogle er endda begyndt at kalde det Salling Vuusttop, men én ting ligger fast. Det er en rigtig fin idé.

Der er hver dag gode musikalske nærværende oplevelser og med interessante gæster af markant format, som man møder i et lille format. Amfiscenen giver musikalsk nævær, og de gange, jeg har været der, har lyden været i top.

Tirsdag havde Peter Vuust besøg af Kathrine Windfeld, som gennem en årrække har markeret sig overalt på den europæiske jazzscene. Hun  er pianist, komponist og arrangør og vandt i 2020 den europæiske pris Rising Star Award som blev uddelt i London. Hun har blandt andet markeret sig med sit eget fremragende bigband.

På Rooftop var hun mere synlig som pianist og med Peter og Mikkel Vuust som musikalske sparringspartnere.

Repertoiret var mere eller mindre kendte standarder, hvor Kathrine Windfeld fik lov til at lege på tangenterne. Hendes spil er både fabulerende og nærværende, og hun er god til at udnytte alle klaverets muligheder. Der blev dog også plads til soli fra Peter Vuust på kontrabassen og Mikkel Vuust på trommerne. Men hele tiden med Kathrine som omdrejningspunkt i musikken. Det var lækkert og behageligt og båret frem af den erfarne lydtekniker Johs Stærk.

Der var igen fuldt hus på tilskuerpladserne med et fint publikum der bliver opslugt af musikken. Nogle erfarne jazztilskuere men også mange som er ude for at få en flig af jazzmusikken og  samtidig være sammen med familie og venner.

Læg vejen forbi. Der er lagt op til nye musikalske kvalitetsjazzoplevelser på ROOFTOP resten af ugen.

 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C