AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Næsten solo-sax

Næsten solo-sax

12/7/2023 | Forfatter: Carl Ancher Pedersen | Fotograf: Bo Petersen
Bird Reynolds - Chillout Saxophone, Aarhus Hostel 12/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Jakob Elvstrøm åbnede Aarhus Hostels række af solokoncerter under jazzfestivalen. Alene på scenen og desværre også for et ret fåtalligt publikum.


Hvad gør man, når man har taget på sig at spille solo-koncert med et ikke-akkordinstrument som tenorsaxofonen? Ja, så kan man gøre som Jakob Elvstrøm og tage rytmegruppen med på en iPad. Med de begrænsninger, det nu engang indebærer, fungerer det egentlig fint ved onsdag aftens koncert på Aarhus Hostel i Hasselager. 

Det bliver ikke til det lovede Bird Reynolds-repertoire, som ellers lød spændende. I stedet får vi et angiveligt mere afdæmpet sæt med – især – fine og velspillede  smagsprøver fra det store skatkammer af jazz- og latinklassikere som Summertime, Fly Me To The Moon og The Girl From Ipanema. Men der er også afstikkere til souljazz, Sting samt et lille udvalg af egne numre. 

Karakteristisk for Elvstrøm med humoristisk-finurlige introduktioner, blandt andet et par minikurser i hhv. et jazznummers opbygning og improvisationsteknik samt i de forskellige sax-instrumenter. 

Så langt så godt, og samtidig rigtig hyggeligt. 

"Men lidt spøjst at spille for et publikum, hvor der næsten er flere fra jazzfestivalen end andre", lyder det fra det fra den lille scene – og lidt senere: "Der er endnu ledige pladser på dansegulvet!"

Jo, det er desværre ikke helt ved siden af. Vi er tre (skribent og to fotografer) fra jazzfestivalen, dertil stedets indehavere og personale, en lille gruppe håndværkere, der bor på hostellet, og derudover ganske få, der har betalt den yderst beskedne entré på 30 kr. 

Jakob Elvstrøm, der bor i Odder, kan på egne og undertegnedes vegne (jeg bor i Beder) erklære sig aldeles enig i Aarhus Hostels og jazzfestivalens gode intentioner om at udvide jazzpastoratet til også at omfatte Udkants-Aarhus, og mon ikke det nok skal lykkes? 

Det er andet år, at Aarhus Hostel er med, og de ser fortrøstningsfuldt frem mod de næste dages aftenkoncerter med guitarist Max Wolff (torsdag), pianist Emil Otto (fredag) og guitarist Kristoffer Gori Verdoner (lørdag), alle aftener med start kl. 20. 

Billetsalgskurven er for opadgående, men der er fortsat plads til fler', og Aarhus Hostel i Hasselager ligger trods alt ikke længere end en bybustur væk fra Aarhus C, endda næsten til døren. 

Modsat sidste års teltkoncerter i hostellets have er koncerterne i år rykket indendørs til et særdeles hyggeligt lokale. 

 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C