AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
En lidt usikker aften i improvisationen navn

En lidt usikker aften i improvisationen navn

13/7/2023 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Hreinn Gudlaugsson
Lukas Loeb feat. Christina Dahl & Andreas Fryland, A-Huset - Institut for (X) 12/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


En jazzfestival er ikke kun noget for et publikum. Det er også et naturligt mødested for musikere, der her kan møde hinanden og spille i nye konstellationer.


OktoSounds hedder et kollektiv-samarbejde for musikere på tværs af europæiske grænser. Samarbejdet har baser – eller som en blæksprutte fangarme – i København, Malmø, Oslo, Berlin, Trondheim og Aarhus. Kollektivet lover at bringe deltagerne på en rejse fra havets bund til vores verdens ende. Det fortæller de i hvert fald på deres hjemmeside.
 
Under Aarhus Jazz Festival har OktoSounds med A-huset/Institut for (X) som ramme stået for fire koncerter tirsdag og onsdag, som skal gå på tværs af allerede kendte rammer og skabe nyt.
 
Onsdag aften var det så med bassisten Lukas Loeb som centrum, at saxofonisten Christina Dahl og den norske trommeslager Siv Øyunn skulle mixes op. Det fortalte program og hjemmeside. Men det var nu ikke Øyunn, der satte sig til trommerne, men derimod Andreas Fryland. Skiftet blev ikke forklaret.
 
En improkoncert må nødvendigvis bygge på deltagernes bud og fantasi – og så blive til noget nyt. I den første del af koncerten var det klart den erfarne Christina Dahl, som trak læsset og førte an. Det varede lidt, inden de unge musikere turde byde sig til med deres spontane bud. Nok er det improvisationer, men måske manglede der mere kendskab til og tro på hinanden. Det kom ikke helt op at køre før i den sidste af koncertens tre dele.
 
Jeg havde nok glædet mig til at møde Siv Øyunn, som jeg på nettet har hørt og læst meget interessant om. Måske havde det med mere modspil givet koncerten et løft. Ifølge programmet skulle både Loeb og Øyunn desuden have medbragt synthesizere. Det kunne have givet koncerten lidt krydderi.
 
En halv time efter Loeb/Dahl/Frylands koncert gik trekløveret Viktoria Søndergaard/Jeff Wagner/Patrycja Wybrańczyk på A-husets scene. I Viktoria Søndergårds orkester Baryl (som spillede i nabohuset aftenen før) er det normalt Lukas Loeb, der står ved bassen.


---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C