AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Tilbage til rødderne

Tilbage til rødderne

13/7/2023 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Jørgen Nielsen
Lars Dalsgaards New Orleans Memory feat. Mike Owen , CasaV58 12/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Mike Owen var tilbage i Aarhus og blev hyldet på CasaV58.


Der var inviteret til New Orleans-stemning, da Aarhus Jazzklub onsdag inviterede til en eftermiddag med titlen New Orleans Memory. Det foregik i CasaV58 i Vestergade, som er det ideelle sted, hvis man vil opleve den gode gammeldags jazzklubstemning.

Til lejligheden havde man hentet en gammel kending fra det aarhusianske jazzmiljø og en kender af New Orleans-musikken. Det var den engelske trombonespiller og sanger Mike Owen, som i en længere årrække boede og spillede i New Orleans og senere i 11 år havde bopæl i Aarhus. I dag er han tilbage i fødelandet England.

Det var tydeligt, at han har været savnet. Da han indtog scenen, blev han modtaget med begejstrede råb og overstrømmende klapsalver. Helt fortjent. Han er  markant, både som person og musiker, og er manden, der kan hæve musikken et ekstra niveau.

Bandet, som spillede med Mike Owen, havde klarinettisten og saxofonisten Lars Dalsgaard som kapelmester. Rytmegruppen var Palle Juul Hansen, piano, Jesper Carlsen, kontrabas, og Kristian Bukh på trommer. Sidstnævnte er i øvrigt Lars Dalsgaards søn.

Der var fuldt hus i lokalet i Vestergade, som er et oplagt sted for Jazzklubbens aktiviteter, men det var svært at finde yngre publikummer blandt gæsterne.

Det lykkedes virkelig at skabe den rette musikalske New Orleans-stemning. Der blev præsenteret flere numre i autentisk old school-stil, ikke mindst på grund af en velfungerende rytmegruppe. Der var dog også plads til mere ukendte numre og pudsige arrangementer.

Dalsgaard og Owen var et velfungerende makkerpar, men Mike Owen bidrog nok mest til succesen. Jeg kan ikke mindes, at jeg har hørt ham i så fin form som i går. Overbevisende trombonespil og fin vokal.

En hyggelig eftermiddag tilbage til de gamle jazzmusikalske rødder.

Aarhus Jazzklub er tilbage i Carolas fine klublokale i Vestergade 58 de næste par dage.

 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C