AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Eksplosiv rytmisk intensitet

Eksplosiv rytmisk intensitet

14/7/2023 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Poul Nyholm
Josefine Cronholm & Steen Rasmussen Kvartet, Musikhuset Aarhus 13/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Der var musik af unikke dimensioner i Musikhusets foyer.


Med den svenske sangerinde Josefine Cronholm som omdrejningspunkt slap Steen Rasmussen musikken løs med eksplosiv kraft. Repertoiret havde afsæt i den brasilianske sanger Milton Nascimento og hans musik. Derfor havde koncerten fået titlen Milton Nascimento på svensk.

Koncerten skulle have været spillet ved spejlbassinet uden for musikhuset, men på grund af de heftige byger var den rykket indenfor på scenen ved siden af caféen. Her var tæt pakket med publikum, som lod sig opsluge af den intense rytmeudladning.

Det er længe siden, at jeg har oplevet et orkester, der i den grad kunne smelte sammen i musikken og hæve det til et unikt format.

Steen Rasmussen er altid garanti for et godt og gennemtænkt line-up. Det var også tilfældet i går. Som sædvanlig sad han selv ved tangenterne, og udover det dynamiske pianospil bidrog han også med diverse lydeffekter.

På kontrabas og höfnerbas spillede Fredrik Damsgaard. Ved trommerne sad Celso de Almeida, brasiliansk musiker fra Sao Paolo og unik slagstøjsvulkan. Ved siden af ham perkussionisten Mads Michelsen, som vi blandt andet kender fra Gnags.

I front den supermusikalske Anders Banke på diverse blæseinstrumenter, blandt andet klarinet, saxofon og fløjte. Og så Josefine Cronholm, som er en dynamo, der er i stand til at bruge alle facetter i vokalarbejdet. Hun kan med elegance og ekstrem lethed bruge stemmen som et løssluppent instrument.

Det var ensemblespillet, der imponerede mig mest, men der var også masser af flotte soli fra alle musikere. Især den brasilianske trommeslager fik vist et helt imponerende niveau.

Det var en svensk/brasiliansk eftermiddag af usædvanlige dimensioner. Musikken tog i den grad pusten fra publikum. Tak til bandet for en enestående oplevelse. Kom bare igen en anden gang, når Steen  Rasmussen formentlig leverer endnu et nyt, unikt projekt.

 


---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C