AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Udsøgt svensk-dansk jazzharmoni på Café Støj

Udsøgt svensk-dansk jazzharmoni på Café Støj

14/7/2023 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: Ole Bisbjerg
Leth's Jazz – Vivian Buczek, Café Støj 14/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Trommeslageren Kristian Leth er ankermand for caféens store musikprogram under jazzfesten. På en udsolgt café fredag aften fik vi en swingende og udsøgt jazzoplevelse med den svenske sangerinde Vivian Buczek akkompagneret af Leths trio.


Mange gæster på Café Støj vælger den gode kombination af musik med en dejlig middag, også denne fredag aften, hvor caféen var proppet til stort set til sidste sæde med glade gæster.

Forventningen var stor, for Vivian Buczek har omdømme som en af Skandinaviens allerbedste jazzsangerinder. Hun har syv albumudgivelser bag sig og turnerer flittigt – også i Danmark. 

Efter en kort intro med Leths hustrio gik Vivian Buczek på scenen. Rammerne er små i Café Støj, men så oplever man musikken så meget tættere. Og forventningerne blev bestemt indfriet.

Vivian Buczek er en udsøgt sangerinde med en stor teknik, smuk stemme og en helt vidunderlig jazzfeeling og udstråling. Sangerinder som Monica Zetterlund og Ella Fitzgerald er tydelige inspirationskilder for hende, men hun har helt sin egen stil.

Repertoiret er blandt andet fra The great American Songbook, f.eks. Misty og You´d be so nice to come home to, desuden fik vi smukke fortolkninger af klassikere som Waltz for Debby, Bluesette og The Jody Grind af Horace Silver.  Flere af Vivians Buczeks egne gode kompositioner var også på denne aften. 

Cafe Støjs hustrio bestående af Martin Schack (p), Morten Ramsbøl (b) og Kristian Leth på trommer leverede det bundsolide og swingende akkompagnement, som er helt nødvendig for en god feeling. Og efter en kort justering af balancen af lydniveau i pausen, kunne vi også bedre høre, hvor fremragende en pianist Martin Schack er.

Vivian Buczek, der er opvokset i Sverige og har polske rødder, fortalte om den vigtige musikalske motivation og drive, som hun har fået fra sine musikerforældre. Hendes far havde blandt andet opfordret hende til at lære samtlige sange i The great American Songbook  udenad – i alle tonearter. Det sidste sagt med et stort smil.

Det blev en rigtig god aften i de hyggelige rammer hos Café Støj. Vivian Buczek med Leths trio spiller også lørdag aften, og hvis jeg var jer, ville jeg komme i rigtig god tid.

 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C