AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Du er sgu for gammel … nej for ung!

Du er sgu for gammel … nej for ung!

15/7/2023 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Bo Pedersen
Bourbon Street Jazzband feat. Emil Otto, CasaV58 14/07/2023

Se fotogalleri fra koncerten


Også aldersgrænser kan nedbrydes. Det blev de i hvert fald fredag på CasaV58.


I år 2000 blev Århus Jazzklub etableret for at sikre den voksne, traditionelle jazz i Aarhus. Siden har klubben levet et aktivt liv og formidlet en masse traditionel jazz. Ofte har værtshuset Hos Anders på Telefontorvet dannet rammen for klubbens koncerter. Nogle år har der i jazzfestivalen været rejst et telt på torvet til klubbens koncerter. Men i år var det CasaV58 i Vestergade, der var stedet for jazzklubbens koncerter.
 
Ingen tvivl om, at ganske mange af Århus Jazzklubs medlemmer var dukket op denne eftermiddag. Helt sikkert har der også været andre. Et medlemskab kan jo ikke ses. Det gamle spillested Vestergade 58 var i god tid fyldt til sidste centimeter.
 
De mange tilskuere var kommet for at høre Bourbon Street Jazzband, som i Århus Jazzklub-sammenhæng er velkendt fra mange koncerter. Bandet er ikke nogen ny opfindelse. Det lagde ud i 1956 i Herning og Silkeborg – og har siden slået sin folder masser af steder lokalt og ude i verden. Orkesterets trompetist Gerhard Ellerbæk var med fra starten – og er stadig med, nu som snart 81-årig.
 
Overfor Ellerbæk kunne sangeren og komponisten Emil Otto, som var inviteret til at være med ved koncerten, opfattes som noget af en barnerøv. Et udtryk for en umoden eller uerfaren person. Emil Otto er nemlig blot 28 år. Det skulle nu vise sig ikke at være tilfældet.
 
Bourbon Street Jazzbands folk elsker de kendte toner fra New Orleans  –jazz, swingnumrene, den traditionelle jazz. Men det gør Emil Otto også. I flere år har han dyrket og underholdt med netop dette repertoire. Nu i CasaV58's mørke skulle mødet så stå sin prøve.
 
Der blev af bandet lagt ud med gode gamle Dinah, før Emil Otto kom til mikronen. Jeg følte næsten, at nogle af tilskuerne holdt vejret: Hvad var nu dette? Var det bare pop?
 
Men nej. Det var og blev kendte numre med skøn sang. Min nabo ved bordet skulle lige samle sig, før hun sagde – og gentog: Han bli’r squ' til noget!
 
Det blev til to lange sæt med en stribe af numre. Her skal nævnes den totalt friske alderspræsident Gerhard Ellerbæk på trompet, Per Jegbjærg på trombone, Finn Odderskov på klarinet og tenorsax, nordjyske Jens Nørholm på piano, Heine Poulsen ved trommerne og bassisten Jørgen Nielsen. (Sidstnævnte er desuden aktiv som skrivbent og fotograf her i jazzugen.) Bourbon Street Jazzband er et sammenspillet hold, der kender teksten!
 
Til gengæld tror jeg ikke, at bandet kender Emil Ottos sange og kompositioner. I hvert fald fik vi ikke hans musik i bandets indpakning. Snedig, som Emil er, ”røvede” han mikrofon og piano, før Bourbon Street-bandet kom fra pause. Det blev til tre flotte solonumre, der let kunne være bakket op.
 
Det er flotte melodier. I forhold til andre sangere i New Orleans-genren har han en mere glat og flødet stemme. Måske noget Nat King Cole tilsat noget croon fra Frank Sinatra. Godt lød det.
 
Men mellem numrene blev den der aldersforskel (med et smil) vendt og drejet. Desværre er der nok ofte en aldersracisme – begge veje. Som med andre fordomme er det herligt at få dem aflivet. Her i CasaV58 blev fordommene godt aflivet!
 
Tror sgu, at Emil Otto bliver inviteret med en anden gang af Bourbon Street Jazzband. 
 

---

 

Dette er et indlæg fra vores JazzLive-blog festivalmagasin

Under hele festivalen kan du på vores festivalmagasin se tekst og billeder fra de forskellige koncerter og events. En gruppe frivillige skribenter og fotografer giver dig mulighed for at følge med i alt det spændende, der foregår, når byen fyldes af sprøde jazztoner fra de mange spillesteder.

Blogindlægget er et udtryk for skribentens personlige mening og oplevelser.

Our festival magazine blog posts are only in Danish.

 


Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C