AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Et dejligt møde med de kommende jazzstjerner

Et dejligt møde med de kommende jazzstjerner

16/7/2022 | Forfatter: Ole Bisbjerg | Fotograf: David Bisbjerg
International Youth Big Band Camp feat. Miho Hazama, Musikhuset Aarhus 16/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Godt et par hundrede veloplagte tilhørere fik en fed koncertoplevelse med et lige så veloplagt bigband under ledelse af komponisten og DR Big Band-chefdirigenten Miho Hazama.


 

Koncerten i Musikhuset var afslutningen på tre dages Big Band Camp for unge europæiske jazztalenter, som Aarhus Jazz Orchestra, Musikkonservatoriet i Aarhus og Jazzfabrikken står bag.

Vi fik lov at høre et alsidigt udvalg af bigbandklassikere af f.eks. Count Basie og mere moderne stykker komponeret af Miho Hazama.  

Koncerten blev dedikeret til alle de mange amerikanske jazzmusikere, der boede i Danmark op gennem 1960'erne og 1970'erne og som kom til at betyde rigtig meget for udviklingen af det danske jazzmusikliv. En af dem var Thad Jones, og hans Tip-Toe swingede i et flot og dynamisk udtryk.

I koncerten var der god plads til improvisationer for musikerne fra de forskellige instrumentgrupper, og selv om det er meget forskelligt, hvad den enkelte musiker har på hjerte så tidligt i karrieren, var niveauet generelt meget højt.

Højdepunkter fra koncerten var blandt andre Gershwins Nice work if you can get it i et arrangement af Jim McNeely, tidligere chefdirigent for DR Big Band, komplet med et sejt latin-mellemspil, og Thelonius Monks hundesvære Bemsha Swing, hvor taget på Musikhuset næsten løftede sig ved de fede glissandi i bandet.

Man kan kun glæde sig over musikaliteten, engagementet og det høje tekniske niveau hos de kommende jazzstjerner.

Jazz Camps på højt niveau er uundværlige for unge musikere. Det giver dem nemlig en unik øve- og legeplads i selskab med måske kommende bandmedlemmer.

I bigbandet i dag var der desværre kun få piger, og derfor er et andet Jazz Camp-initiativ for piger mellem 10 og 15 år, som JazzDanmark står bag, også et vigtigt projekt til at forbedre den skæve kønsbalance, som desværre præger rytmisk musik i dag.

 

 Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C