AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Mandagen på Aarhus Jazz Festival

Mandagen på Aarhus Jazz Festival

10/7/2023 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival


Fat paraply og gummirøjsere og kom ud og hør noget jazz i dag. Så er vi klar med dag tre på Aarhus Jazz Festival


I dag kan du blandt andet tage med på en lille tidsrejse klokken 16 i Helsingør Theater (ved Den Gamle By). Jan Harbeck var i  2020 var så heldig og privilegeret at kunne købe Stan Getz’ fine gamle saxofon – en Selmer Balanced Action tenorsax. Stan Getz boede i Danmark fra 1958 til 1961 og solgte saxofonen i 1960. Aarhus Jazz Festival har sin egen historie med amerikanske Stan Getz, der var hovednavn på den allerførste udgave af festivalen i 1989. I år vil disse forskellige historier mødes og smelte sammen ved koncerten med Jan Harbeck, hvor han med Stan Getz’ ånd i saxofonen vil fortolke Getz-klassikere såvel som fremføre sit eget bud på nutidens jazzlyd.
Se mere her

Senere kan du søge indenfor i biografmørket i Øst For Paradis og opleve Kasper Tranberg både på det store lærred og i levende live, når han spiller trompetkoncert. Filmskaber, Mike Højgaard har lavet en film om Kasper Tranberg. Det er en film om, hvordan en kunstner møder sig selv efter en i forvejen lang karriere – i kølvandet på den udfordrende ensomhed, soloindspilningen i sig selv og behovet for at nedkoge sin filosofi om musik.  Kl. 19.30 kan du både se filmen og efterfølgende spiller Kasper Tranberg solokoncert.
Se mere her

Klokken 20 kan du blive blæst bagover i Musikhuset, når Tower of Power går på scenen. Forvent funk i verdensklasse, når de sætter fuld blæs på og fylder Musikhuset med svedige rytmer. Det legendariske band har for nylig fejret 50 års jubilæum som powerfuldt musikalsk fyrtårn.
Se mere her

Ned på Turkis bliver det mere elegant, når Kathrine Windfeld går på scenen med sit big band. Avisen The Guardian (UK) har beskrevet Kathrine Windfelds kompositioner som en sjælden kombination af power og elegance: en farverig blanding af sofistikerede harmoniske passager, fysiske grooves og poetiske ballader i eksplosive arangementer.
Se mere her

 

Er du til en mere intim koncertoplevelse, så kan du også klokken 20 opleve en unik og nyskabende trio. Her går Ned Ferm (sax), Thomas Morgan (b), Kresten Osgood (drm) som JERICHO
Se mere her

På Klostertorvet kan du krybe i læ under en parasol eller håbe på, at regnvejret drive over inden kl 16 og opleve meningsfuld, krævende og nysgerrig jazz, når PESH går på scenen.
PESH's historie begynder på et af de største jazzspillesteder i Norge – Victoria Nasjonaljazzscene. Her mødtes bandet under the Intll Jazz Platform, et udvekslingsprogram for unge kunstnere fra hele Europa.  Se mere her


Du kan også kan også hoppe ind i Palmehaven ved Institut for x bag Godsbanen og opleve tre stærke saxofonstemmer bliver til én. Det sker med bandet Coriolis. Fra en luftlet hvisken til en kraftig storm fyldes rummet med energien og klangen fra tre stærke stemmer, der forenes i en bølgende brusen af polyfoni, dissonanser, abstrakte lyde og poetiske episke temaer.

Se mere her

Klokken tyve bliver det blåt på VinDanmark, når Tim Hagans Quartet Plays The Blues. Her kan du møde trompetlegenden og Grammy Award Nominee Tim Hagans, som kom med Stan Kentons bigband i en alder af bare 20 år. Denne aften i bluesens tegn.
Se mere her

Det var bare et lille udpluk af, hvad dagen byder på. Så bare se at komme afsted. Vi har masser af tørvejr rundt omkring i byen med lækre toner til ørerne.Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C