AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Tirsdagen på Aarhus Jazz Festival

Tirsdagen på Aarhus Jazz Festival

11/7/2023 | Forfatter: Aarhus Jazz Festival


Så er det blevet tirsdag og den fjerde dag på festivalen. Hvis du er en af de uheldige, som desværre ikke er i Aarhus lige nu, så kan du følge lidt med på P8 jazz, som sender fra festivalen i fire dage. Men er du en af de heldige, som kan komme ud og mærke jazzmusikken live i dag, så har vi masser at byde på


Klokken 16 kan du for sidste gang i år komme med ind i den smukke gamle teatersal ved Den Gamle By (Helsingør Theater.) Her kan du få en helt særlig koncertoplevelse med hele to trommesæt og to trommeslagere på scenen sammen med de danske saxofonister Thomas Agergaard og Thomas Hass. Bag det ene trommesæt sidder trommelegenden Bob Moses, som er fløjet ind fra staterne til denne intime og akustiske koncertoplevelse. Bag de andre trommer finder du danske Michala Østergaard-Nielsen. Med sig har de også bassist Christian Spering.

Klokken 19.30 kan du komme med til en storslået oplevelse, når vi sammen med Maria Faust har hentet det store prisvindende estiske kor Collegium Musicale til landet. Værket sætter fokus på en række relevante samfundsemner som misbrug, traumer og vold i hjemmet. Det er netop i år blevet nomineret til den prestigefyldte Carl-prisen. Der er desuden på årets jazzfestival mulighed for at se dokumentarfilmen Machina Faust, der blandt andet følger tilblivelsen af værket i Øst for Paradis.
Har du lyst til at høre mere om jazz kan du i dag også få dig en talende oplevelse, når den populære podcast jazzkonversationer går på scenen med Lundin og Rasmussen. Det er hos FOF allerede kl. 13

Gruppen Halvcirkel har gennem syv år nytænkt, eksperimenteret og udfordret det stereotype billede af en klassisk strygekvartet og er nu blomstret op og folder sig ud som en vækst, der ikke lader sig ramme ind i en bestemt kasse. For med Halvcirkel er der hverken tale om mainstream- eller nichemusik: Det er en musikalsk verden, som føles ny og spændende, men samtidig har trygheden af en hjemstavn. Den kan du hoppe med ind i på spillestedet Radar kl. 20

Og vi har endnu flere strygere på programmet i samme nabolag. Det eksperimenteren Crush String Collective er et eksperimenterende strygerkollektiv, der gennem deres sammenlagt 150 års instrumenterfaring, nonhierarkiske struktur og homogene sammenspil tager lytteren med ind i en pludselig forelskelse i strygeinstrumenternes sarte og levende klang. De går også på kl. 20. Men kl. 22 spiller de endnu en koncert sammen med A Fo. Det er sarte strenge i co-eksistens med vestafrikanske trommer, dans, finsk strubesang, fløjter, saxofoner, cirkulære grooves og fri improvisation. Her kan alt ske.

Samtidig kan du også vælge at få jazz med sang på Café Støj. Her går den amerikanske Champian Fulton på scenen med hendes skandinaviske supertrio. Hun er ikke alene et kæmpe jazztalent, men også en charmerende og medrivende performer.

Nede på Institut for X bag Godsbanen kan du kl. 19 hoppe ind midt i fri improvisation og komposition, når trommeslager Kresten Osgood går på scenen sammen med Frederik Vuust, Cesar Joaniquet.
Det var kun et lille udpluk af, hvad vi har på programmet i dag. Find mange flere koncerteri tidsplanen
Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C