AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Musikhuset Swinger på årets festival

Musikhuset Swinger på årets festival

11/4/2024 | Forfatter:


Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset sætter årets jazzfestival i svingninger med internationale stjerner, hyldest til legenderne og alt det bedste fra den danske jazzscene


Hele 24 koncerter er på programmet, når sommersolen danser, og jazzen traditionen tro indtager smilets by. Under navnet Musikhuset Swinger samarbejder Musikhuset og Aarhus Jazz Orchestra om at gøre Aarhus Jazz Festival endnu mere festlig for hele byen.

Vi elsker, når hele Musikhuset og byen summer af sommerjazz. Vi har gjort os umage for at lægge et program, der taler til både jazzelskeren og alle dem, der bare vil ud og høre fed livemusik. Det er ret unikt, at man på blot en uge får mulighed for at møde jazzen i så mange forskellige varianter, og vi håber, at folk bakker lige så massivt op i år, så vi får en skøn uge sammen”, siger Musikhusets kunstneriske chef, Jeppe Uggerhøj.

Internationale stjerner og gratis glæder

Store internationale stjerner som Lisa Ekdahl, Stacey Kent og Cécile McLorin Salvant indtager scenerne, mens der hver dag under festivalen er masser af gratis jazz både i og uden for Musikhuset.

Lisa Ekdahl skyder jazzfesten i gang i selskab med Aarhus Jazz Orchestra. Det er en tradition, at jazzorkestret blæser Store sal omkuld i selskab med store internationale stjerner. I år er det den populære og elskede svenske sanger, Lisa Ekdahl, der står i front til årets Jazzgalla. Det er også en særdeles populær tradition, at Aarhus Jazz Orchestra hylder legenderne, når de hver dag inviterer publikum til gratis koncert i Musikhusets foyer. I år er det de legendariske Brecker Brothers, der med groovy fusionsjazz gjorde det næsten umuligt at sidde stille på stolen. Med på scenen har jazzorkestret endda den ene af de to brødre, Randy Brecker.

"Det er et kæmpe scoop at have en international stjerne som Randy Brecker med på scenen fire aftener i træk, og vi glæder meget til at præsentere Brecker Brothers' fantastiske musik. Det er vores gave til Aarhus, at der er fri entré koncerterne, og vi er sikre på, at masser af mennesker, traditionen tro, vil lægge vejen forbi. I det hele taget er jazzfestivalen vores yndlingstid på året med sol, sommer og masser af jazz for alle", siger Anders Ørbæk, der er Orkesterchef i Aarhus Jazz Orchestra.

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset præsenterer i samarbejde med Aarhus Jazz Festival 2024 et mangfoldigt og kvalitetsbåret program med store danske og internationale stjerner og masser af god, gratis jazz. De tre aarhusianske kulturinstitutioner har i flere år gået hånd i hånd forthree at styrke jazzscenen og fællesskabet omkring musikken i Aarhus.

Det traditionsrige Ridehuset Swinger, som Aarhus Jazz Orchestra har arrangeret i mere end 30 år, er rykket i Musikhuset på grund af byggeriet foran Aros. Det har været en stor succes de seneste to år med flere end 10.000 gæster på en uge. Samarbejdet fortsætter og skaber igen i år festivalstemning med god mad, fællesskab og store musikalske oplevelser i Musikhuset og Musikhusparken.

Fakta om Musikhuset Swinger

Oplev 24 koncerter over ni dage

Hvornår: 12. – 20. juli 2024

Hvor: Musikhuset og Musikhusparken

Arrangører: Aarhus Jazz Orchestra & Musikhuset Aarhus

Program

Program med entré

12/7 Jazzgalla: Lisa Ekdahl & Aarhus Jazz Orchestra
13/7 Fredrik Lundin Overdrive Revisited
14/7 Stacey Kent Trio
16/6 Foredrag: Jazz på Svenska
16/6 Jazz på Svenska (koncerthyldest til Jan Johansson)
16/6 Cécile McLorin Salvant
20/7 ANYA og Peter Vuust

Gratis program

16/7
Vilnius JJAZZ Ensemble
Morten Haugshøj Group
Aarhus Jazz Orchestra feat. Randy Brecker
Gustaf Ljunggren og Emil de Waal med gæster

17/7
Odense Jazz Orchestra feat. Loren Stillman
Amanda Ginsburg
Aarhus Jazz Orchestra feat. Randy Brecker
DeWaal / Ljunggreen + gæst

18/7
Nordkraft Bigband med Remy Le Boeuf og Danielle Wertz
Mette Juul        
Aarhus Jazz Orchestra feat. Randy Brecker
Jormin / Markusson / Ramsbøl

19/7
Copenhagen Jazz Orchestra
Danish Youth Orchestra - We are DYO
Steen Kyed Trio
Aarhus Jazz Orchestra feat. Randy Brecker
Kathrine Windfeld SextetSe flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C