En hyldest til Leif Falk (DK)

En hyldest til Leif Falk (DK)

Venner og familier hylder en aarhusiansk musiklegende. Igennem 60 år har Leif Falk været musiker, musikunderviser og skrevet et hav af sange. Både provokerende, smukke, humoristiske sange og en del børnesange samt fælles danse. Leif falk har været en stor del af Aarhus' musikliv siden 60'erne. Han spillede i Blue Sun, Gnags og Splask, og han gav en masse musikere en god start i kraft af sit job som musiklærer på Aarhus Friskole og senere på Det Jyske Musikkonservatorium. I dag er Leif Falk hårdt ramt af Parkinsons, men musikken liver ham op. En række yndlingsmusikere, venner og familie står for den to timer lange koncert, hvor der udelukkende fremføres tekster og musik af Leif Falk. Det musikalske grundhold Mek Pek, Leifs søn på sang og trompet. Emil Falk, Leif’s barnebarn på guitar og sang, der bl.a. spiller med Black Dylan, Kesi og Thomas Helmig. Per Møller på guitar og sang, god ven og guitarhelt, der har spillet med Anne Linnet, Thomas helmig og LIZA m.fl. Ed Jones på trommer og sang, gammel ven og kollega kendt fra Tears og Ed Jones Band m.fl. Erik Westberg på bas og trompet, elev, ven og kollega kendt fra Rockforbundet, BliGlad og GogoBusters. Kim Neergaard på trombone og percussion, elev og ven kendt fra Kim Larsen og Mek Pek Party band m.fl. Kristian Lassen, keyboards og piano, elev og ven kendt fra Venter på Far, Mek Pek og Michael Learns to Rock. Blå bog Leif Falk (f. 1940). Musiker, komponist, tekstforfatter og underviser. Blev uddannet som lærer 1963 fra Århus Seminarium. Ansat som musiklærer på Århus Friskole i 1965 efter Jytte Rahbek Schmidt. Deltog i længerevarende kurser hos Bernhard Christensen og Jytte Rahbek Schmidt m.fl. Kursusgiver og orkestermusiker i mange sammenhænge fra 1955 og medstifter af børnemusik-klubben Kucheza i Århus. Med i initiativkredsen bag oprettelsen af "Center for rytmisk musik og bevægelse" i Silkeborg, nu afdeling af Det jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Docent på "Center for rytmisk musik og bevægelse" fra starten i 1987 til 2002. Studierejser til Paris, London, Østeuropa, Tyrkiet, Tunis, Trinidad og Brasilien. Leif Falks musiske virke er beskrevet i bogen Indianerdansen af Ulla Viskum. Århus Friskoles historie er beskrevet i bogen Bogen om Århus Friskole af Bodil Nygaard og Karen Klitgaard Povlsen. Leif Falk har bl.a. udgivet cd’erne YMER og mange andre, Fræser Afsted og SLASK. I foråret 2017 udkommer en cd med Leif Falk’s indspilninger fra de sidste otte-ti år.

www.lyren.dk/artikler/musikundervisning.htm

www.musikkons.dk/fileadmin/Lyd/FOKU/Postere/F%C3%A6llesdanse_og_sanglege_fra_%C3%85rhus_Friskoles_m

Line-up

Mek Pek (trp, voc), Emil Falk and Per Møller (g, voc), Kristian Lassen (key, p), Erik Westberg (b, voc), Kim Neergaard (trb, perc), Ed Jones (drm, voc)

  • En hyldest til Leif Falk

Info

16/07/2017

20:00 - 22:30
Entré Kr. 100/70
Normal pris 100 kr. / Rabatpris 70 kr. for studerende og unge under 25 år. Billetsalg ved døren fra 19.00. Begrænset antal siddepladser. Koncert med forsalg:
Køb billet


Koncertsted

Bispejazz - Bispetorvet
DK-8000 Aarhus C
(+45) 28 60 47 91
info@jazzfest.dk
www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
RMF