Beskrivelse

Århus Sinfonietta - Nye spor (DK)

Niels-Ole Bo Johansen (trb), Erik Kaltolft (p), Frederik Munk Larsen (g), Henrik Knarborg Larsen (perc)

Fingerknips, krasse akkorder og en rød ballon

Under fanen Nye spor udforsker fire medlemmer af Århus Sinfonietta sammen med Aarhus Jazz Festival mødet mellem eksperimenterede jazz og moderne kompositionsmusik.

Til koncerten vil publikum opleve uropførelser af to nye værker for trombone, slagtøj, guitar og klaver af Julie Kjær og Lil Lacy. Dertil opføres Hungarian Rock af György Ligeti og Scratch af Rolf Wallin samt to tidligere Nye Spor-værker af Gorm Askjær, SNAP! og Swinging.

Julie Kjær er som musiker kendt for sit rå, kantede og eftertænksomme spil og “dark, otherworldly imagery” (Jazzwise Magazine). Gennem udforskning af alternative spilleteknikker, klang og rytme presser hun sine blæseinstrumenter til det yderste. Som komponist eksperimenterer hun blandt andet med at skrive for ensembler med usædvanlig besætning. Et eksempel er et af hendes seneste værker for fire kontrabasser og basklarinet, et bestillingsværk skrevet til den London-baserede koncert- og festivalorganisation LUME.

I efteråret 2017 komponerede hun bestillingsværket This Is Where You See Me til den prestigefyldte Huddersfield Contemporary Music Festival og den danske festival G((o))ng Tomorrow.

Komponisten og musikeren Lil Lacy har skærpet sin nysgerrighed for både improvisation og komposition gennem udvikling af og deltagelse i en lang række musikprojekter. Hun er fast medlem af blandt andet Valby Vokalgruppe og duoen Soma & Lil. Fælles for alle konstellationerne er, at de arbejder med koreografiske, visuelle og musikalske elementer på forskellig vis.

I 2017 vandt kortfilmen Soma & Lil (instrueret af Nicolas Iordanou & Sylvia Nicolaides) prisen som Best Short Documentary ved Ishinomaki International Film Festival i Japan.

Århus Sinfonietta har siden grundlæggelsen i 1990 været en hjørnesten for den moderne kompositionsmusik i Danmark. Igennem de sidste 28 år har Århus Sinfonietta haft fokus på at spille den nyeste kompositionsmusik på allerhøjeste niveau, både når det gælder unge komponisters første toner samt erfarne og etablerede komponisters seneste værker. Århus Sinfonietta vægter både uropførelser og genopførelser af sjældent opførte avantgardeklassikere.

Nye Spor er et samarbejde mellem Aarhus Jazz Festival, AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere og Århus Sinfonietta. Nye Spor er støttet af Augustinus Fonden, Toyota-Fonden, Knud Højgaards Fond og Koda Kultur.


www.sinfonietta.dk

Info

21/07/2018

15:00 - 16:00
Entré Kr. 70
50 kr. for medlemmer af AUT.
Billetsalg ved døren fra kl. 14:00. Koncert med forsalg.


Koncertsted

Hotel Carmel
Klosterport 6
8000 Aarhus C
info@hotelcarmel.dk
www.hotelcarmel.dk
Vis på Kort

Arrangør

Århus Sinfonietta
(+45) 30 24 77 00
www.sinfonietta.dk

Media
  • Århus Sinfonietta - Nye spor
  • Århus Sinfonietta - Nye spor