AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Guitar vs. Guitar – Nye Spor ((DK)) - Photo:

Photo:

Guitar vs. Guitar – Nye Spor ((DK))

20:00

150
Uffe Steen (g), Frederik Munk Larsen (g), Jens Mønsted (video, electronics)

Musikalsk topmøde med guitaren i centrum

Som en del af årets Nye Spor-koncerter har Aarhus Jazz Festival i samarbejde med tre fantastiske musikere skabt den unikke koncertforestilling Guitar vs. Guitar med urpremiere i det stemningsfulde Helsingør Theater.

Her kan du opleve guitarinstrumentet fra utallige spændende vinkler, når jazzguitaristen Uffe Steen mødes med den klassiske guitarist Frederik Munk Larsen og videoartisten Jens Mønsted.

Med inspiration fra blandt andet jazzstandarder, renæssance- og  folkemusik samt improvisationseksperimenter møder guitaren sig selv både i akustisk og elektrisk udgave – samt på videoskærmen.

Der vil være solo-, duo- og triomusik – og et større virtuelt guitarorkester med materiale indsamlet via sociale medier. I det hele taget er der lagt op til en helt særlig oplevelse for både øjne og ører, når de musikalske kompositioner og improvisationer tages under kærlig og legesyg behandling af to guitarvirtuoser og en videotroldmand.

Uffe Steen er en af de bedste danske strengebetvingere i blues- og jazzgenren. En alsidig guitarist, der har sin egen unikke spillestil og indfølte, bluesmættede udtryk. Uffe Steen er anerkendt i både ind- og udland og modtog i 2015 den prestigefyldte Ben Webster-pris. Han kendes fra orkestre som Uffe Steen Trio, Shades of Blue og Indra – og  har desuden spillet med internationalt kendte kunstnere som Joey Baron, Jeff Ballard, Maria Bergman, Bob Rockwell og Jimmy Smith.

Frederik Munk Larsen er en toneangivende klassisk guitarist, der har slået sit navn fast på den danske og internationale musikscene som solist og kammermusiker. I 2001 debuterede han fra solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium og modtog  anmelderroser som "Dynamisk og formfuldendt“ (Berlingske), "Smeltende guitarspil“ (Politiken) og "Naturlig autoritet“ (Jyllands-Posten).

Både den gamle og den helt unge klassiske musik interesserer ham, og han har deltaget i uropførelsen af mere end 80 værker. Han er medstifter af den prisvindende trio Voz Nueva og  af det nyskabende musikerfællesskab SCENATET.

Jens Mønsted er en dansk pianist og VJ, der arbejder med video, musik og scene, gerne i kombination. Han har arbejdet på diverse teatre – blandt andre Svalegangen, Teater Katapult, Teater O og Kassandra Production – som videodesigner, komponist og videoscenograf. Som keyboardspiller har han udgivet flere plader med bands som Baconflex og Picnic – og som VJ har han lavet visuals for mange kendte musikaktører.

Nye Spor er et samarbejde mellem Aarhus Jazz Festival, AUT - Aarhus Unge Tonekunstnere og Århus Sinfonietta. Nye Spor er støttet af Augustinus Fonden, Toyota-Fonden, Knud Højgaards Fond og Koda Kultur.


Læs mere om Guitar vs. Guitar – Nye Spor


Læs mere om Guitar vs. Guitar – Nye Spor


Læs mere om Guitar vs. Guitar – Nye Spor


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Billetinfo
Rabatpris 100 kr. for studerende og unge under 25 år.
Billetsalg ved døren fra kl. 19.00.
Koncert med forsalg. Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C