AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Hess Dayyani Clausen ((DK)) - Photo:

Photo:

Hess Dayyani Clausen ((DK))

12:00

Camilla Dayyani (voc), Emil Hess (sax), Thomas Clausen (p)

Stærke tekster fra det store danske lyrikkatalog

Hess Dayyani Clausens intime besætning, saxofon, sang og klaver, skaber plads til de stærke tekster, som er i fokus. Musikernes improvisatoriske tilgang giver hver tekst nyt liv ved koncerterne.

Lyrikken er et udpluk fra det store dansk lyrikkatalog med navne som Emil Aarestrup, B.S. Ingemann, Henrik Pontoppidan, Frank Jæger, Michael Strunge og Pia Tafdrup.

Emil Hess og Camilla Dayyani har haft en mangeårigt samarbejde omkring de danske digte og har udgivet to album med materiale: Anadyomene (2007) med Nikolaj Hess ved klaveret og Rummet Fyldt (2013) med Jørgen Emborg.

Sammen har de spillet mange koncerter rundt i landets musikforeninger, kirker, biblioteker og ikke mindst folkeskoler med materialet fra deres to lyrikudgivelser.

Emil Hess er lektor i musik på Aarhus Universitet. Han spiller saxofon og klarinet og har komponeret musik til egne og andres orkestre samt flere små kortfilm. I selskab med blandt andre sine brødre Mikkel og Nikolaj Hess har han præget Københavns jazzmiljø det seneste årti.

Camilla Dayyani er trioens eneste medlem, der er bosat i Aarhus. Hun bevæger sig i mange forskellige sammenhænge og kan derfor både opleves med børnesangene fra Sangskattekisten, iranske folkesange, jazzgrupper og moderne kompositionsmusik.

Thomas Clausen er en stor personlighed i dansk jazz, som har spillet med mange store nationale og internationale stjerner, blandt andet i et længerevarende samarbejde med legenden NHØP. Clausen er også en skattet komponist både inden for jazz og klassisk musik.


Arrangør
Musikhuset Aarhus
89 40 40 40
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C