Beskrivelse

Mahanthappa/Møller/Mogensen Quintet (IN/US/DK)

Rudresh Mahanthappa (a-sax), Lars Møller (t-sax), Rez Abassi (g), Nils Bo Davidsen (voc, b), Anders Mogensen (drm)

Musikalsk topmøde

Denne aften møder den indisk/amerikanske topsaxofonist Rudresh Mahanthappa vores danske pendant Lars Møller støttet af en yderst kompetent rytmegruppe.

Mahanthappa og Møller har to vigtige ting til fælles: forståelse for den indiske musik og dybe rødder i den amerikanske jazz. Begge har været på flere studieophold i Indien.

Mesteren John Coltrane delte fascinationen af indisk musik kombineret med jazz, og den arv løftes på glimrende vis i dette stjernespækkede orkester.

Mahanthappa er en af tiden mest fremtrædende altsaxofonister. Han har vundet adskillige priser og er blevet kaldt årets bedste altsaxofonist i syv af de sidste otte år i DownBeat International Critics’ poll.

Lars Møller er ud over at være en fremragende saxofonist kendt som komponist og orkesterleder – blandt andet af Aarhus Jazz Orchestra.

Mahanthappa og Mogensens musikalske fællesskab startede på Berklee College of Music, hvor de mødtes som purunge. Siden har de turneret sammen i orkesteret Real People og har udgivet en CD med samme navn.

Den pakistansk/amerikanske guitarist Rez Abbassi er ganske ufortjent et relativt ubeskrevet blad i Danmark. Han har været fast partner med Mahanthappa de sidste 20 år og har blandt andet indspillet med pianisten Vijay Iyer.

Rytmeteamet Davidsen/Mogensen var i 1990’erne med i banebrydende orkestre som When Granny Sleeps og Copenhagen Art Ensemble og har siden leveret en kreativ og solid musikalsk indsats i talrige sammenhænge.


www.rudreshm.com

globaljazzexplorerinstitute.com

www.andersmogensen.dk

Line-up

Line-up

Rudresh Mahanthappa (a-sax), Lars Møller (t-sax), Rez Abassi (g), Nils Bo Davidsen (voc, b), Anders Mogensen (drm)

Media
  • Mahanthappa/Møller/Mogensen Quintet
Info

Info

13/07/2019

21:00 - 23:00
Entré Kr. 235
Dørene åbner kl. 20. Koncertstart kl. 21.


Koncertsted

Atlas
Vester Allé 15
DK-8000 Aarhus C
(+45) 87 30 97 97
fondenvoxhall.dk
Vis på Kort

Arrangør

Atlas
(+45) 87 30 97 93
fondenvoxhall.dk

Genre

Mainstream/Swing

World/Latin/Folk