Beskrivelse

Solo: Kasper Tranberg + Christian Windfeld (DK)

Kasper Tranberg (trp), Christian Windfeld (perc)

To spændende bud på soloformatet

Til Sommerjazz 2020 præsenterer Aarhus Jazz Festival en koncertrække med besætningerne SoloDuo,Trio og Kvartet i Aarhus Domkirkes smukke rum.

Ved denne første koncert i rækken kan man opleve to spændende bud på soloformatet med pladeaktuelle kunstnere.

Kasper Tranberg
Gennem mere end to årtier har trompetist, kornettist, komponist og orkesterleder Kasper Tranberg været en iørefaldende kunstner på den hjemlige og internationale musikscene.

Hans omfangsrige cv vidner om en myreflittig og åben tilgang til musikken, og det har bragt ham ind i adskillige bands og konstellationer, hvor hans dybfølte spil har vakt opsigt.

Kasper Tranberg er medlem af toneangivende orkestre i Europa og Japan. Han har udgivet 10 album i eget navn og har blandt andet optrådt og indspillet med Marc Ducret, Tyshawn Sorey, Jesper Zeuthen, Jacob Anderskov og Tim Berne samt udgivet to album med Yusef Lateef.

Ved denne koncert spiller Kasper Tranberg musik fra det aktuelle soloalbum Suite Dilation, som er sidste udspil i en trilogi, hvor de to første udgivelser var Strawboss for sekstet og Terzet med hans faste trio.

I det nøgne soloformat arbejder Tranberg med essensen af sin lyd og sine melodiske improvisationer i de fire kompositioner, som danner grundlaget for hele Suite Dilation-trilogien. Forankret i sin personlige sound brænder hans vision om at udvikle en dyb dialog med sit instrument, det komponerede materiale og det improvisatoriske instinkt.

Christian Windfeld
Den aarhusianske perkussionist, komponist og improvisationsmusiker Christian Windfeld har under kunstnernavnet FØRSTEPERSONENTAL siden 2013 udviklet et stærkt personligt udtryk i sine værker for akustisk slagtøj.

Kompositionerne er ofte stedsspecifikke og formet af en lokations historik, akustik og audioatmosfære, senest demonstreret på udgivelsen Mermaids Cave/Cockatoo Island fra i år.

I 2015 modtog han Statens Kunstfonds toårige legat “Den Unge Elite”, og han har turneret med sin musik i Nordamerika, Australien og Europa. Ved jazzfestivalen i 2019 kunne dette opleves ved en anmelderrost koncert i Rotunden i Mindeparken, der fandt sted kl. 6 om morgenen.

Koncerten i Aarhus Domkirke vil også blive en stedsspecifik performance og således en unik koncertoplevelse.

Hele koncertrækken Solo, Duo, Trio og Kvartet er:

13/7 16.00 Solo: Kasper Tranberg + Christian Windfeld, 14/7 16.00 Duo: Jesper Thilo/Kresten Osgood, 15/7 16.00 Trio: Come Sunday – Orgeljazz i kirken, 16/7 16.00 Kvartet: Jutlandia Saxophone Quartet.

Alle koncerterne i Aarhus Domkirke gennemføres efter myndighedernes forskrifter og med afstand mellem publikum.


www.kaspertranberg.com

christianwindfeld.com

Info

13/07/2020

16:00 - 17:15
Entré Kr. 120
90 kr. for studerende og unge under 25 år.
Forsalg på www.jazzfest.dk og www.yourticket.dk.
Billetsalg på døren fra kl. 15.00. Døren til kirkerummet åbnes kl. 15.15.
Begrænset antal kørestolspladser.


Koncertsted

Aarhus Domkirke
Store Torv
DK-8000 Aarhus C
(+45) 86 20 54 00
www.aarhusdomkirke.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
www.jazzfest.dk
Co-Arrangør
Aarhus Domkirke

Genre

Art Music

Free-jazz/Avant-garde

Media
  • Solo: Kasper Tranberg + Christian Windfeld
  • Solo: Kasper Tranberg + Christian Windfeld