AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Double Drums feat. Bob Moses  (US/SE/DK) - Photo: Aarhus Jazz Festival

Photo: Aarhus Jazz Festival

Double Drums feat. Bob Moses (US/SE/DK)

16:00

150
Thomas Agergaard (sax, fl), Thomas Hass (sax), Christian Spering (b), Michala Østergaard-Nielsen and Bob Moses (drm)

Musikalsk stjernemøde i særligt bandformat

De to danske kapelmestre Thomas Agergaard og Thomas Hass har denne eftermiddag fornemt besøg på deres Double Drums-projekt, hvor medspillerne er den amerikanske stjernemusiker Bob Moses, den svenske bassist Christian Spering samt danske Michala Østergaard-Nielsen.

Orkesteret tæller ganske usædvanligt to saxofoner, to trommesæt og en bassist, hvilket giver mulighed for nye og spændende klanguniverser.

Musikken er både drømmende, swingende og fantasifuld med inspirationer fra blandt andet jazz, blues og afrikanske rytmer og klange. For et orkester med to trommeslagere er grooves selvfølgelig også en naturlig del af ensemblets dna.  

Den amerikanske trommeslager Bob Moses er en veteran i jazzverdenen. Allerede som teenager spillede han i saxofonisten Rahsaan Roland Kirks orkester, og siden har man kunne opleve ham med blandt andre Gary Burton, Dave Liebman og Jack DeJohnette. Desuden kendes han især fra Pat Methenys debutalbum Bright Size Life. Han har desuden udgivet en del album i eget navn. 

Thomas Hass og Thomas Agergaard startede deres samarbejde for mere end 20 år siden. Først med orkesteret Double Drums og kort efter med projektet Poetry DepArtment – en udgivelse omkring Poul Borums digte.

Der skulle siden gå nogle år, hvor de hver især var beskæftiget med andre projekter, men i 2019 besluttede de to venner og kolleger at udgive noget materiale, de havde liggende, og ud kom EP'en Volume One, som fik en fantastisk modtagelse. Den er blandt andet inspireret af  Duke Ellington og Thelonius Monk, dog med en mere åben tilgang til det improvisatoriske og med sin helt egen klang og atmosfære.  

I 2021 kom trommeslager og percussionist Michala Østergaard-Nielsen med i orkesteret som fast medlem, og denne sommer vil den legendariske trommeslager Bob Moses også slutte sig til orkesteret, ligesom de til koncerten i Aarhus får besøg af den svenske mesterbassist Christian Spering.  

 


Læs mere om Double Drums feat. Bob Moses


Læs mere om Double Drums feat. Bob Moses


Læs mere om Double Drums feat. Bob Moses


Arrangør
Aarhus Jazz Festival
28 60 47 91
Billetinfo
Studerende og unge u. 25 år 110 kr. Børn til og med 12 år 75 kr. Forsalg på jazzfest.dk og yourticket.dk. Billetsalg i døren fra kl. 14.45. Døre til sal åbnes kl. 15.45. Ingen kørestole i salen. NB. Der skal kun løses billet til koncerten. Adgang til koncerten kræver ikke ekstra billet til Den Gamle By. Entré 150 kr.

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C