AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Mass (DK) - Photo: Institut for (X)

Photo: Institut for (X)

Mass (DK)

16:00

60
Gustav Hagelskjær (drm), Harald Hagelskjær (b-), Lasse Damsgaard Andersen (a-sax)

Grænsesøgende og eksperimenterende dans jazz

Mass er et band i tæt kontakt med dets grænsesøgende natur. Bandets tre unge musikere fra henholdsvis Hylke og Lemvig stræber målrettet efter at betræde urørt terræn i musikken. De eksperimenterer og sætter jazz i en moderne kontekst, særligt gennem deres komposition og samklang.

På et kompositorisk plan leder musikken efter åbne rum mellem formleddene, hvor intimitet og intention blomstrer. Klangligt finder kontrabassen, saxofonen og de nære, sydende trommer sammen i en ligeværdig og energisk kommunikation.

I 2022 meldte bandet sig på banen med debut-EP’en ”shitpigeon”. Udgivelsen har cementeret gruppens plads på den eksperimenterende scene i Danmark og er siden blevet nomineret til DMA Jazz i kategorien “Årets Nye Navn”.  

Generelt søger Mass musik, der først og fremmest er kompromisløs og ærlig. Bandet ser det hårde og rå som værende tilsvarende stærkt og smukt som det umiddelbart pæne. I deres kompromisløse kompositioner søger Mass væk fra det polerede. Denne søgen efter ærlige idéer kommer til udtryk i stærke og vilde bevægelser såvel som i det stilfærdige og skrøbelige. 


Udtrykket er både basalt og intellektuelt stærkt. Denne modsætning er ikke den eneste man kan finde i gruppens dna. At opleve Mass kan være hårdt og blødt. Musikken er målrettet og søgende. Kompositionerne er stædige og rækker samtidigt ud i snoede, uvisse bugtninger. Det er svært at beskrive lyden af Mass uden at det modsatte vil være akkurat lige så sandt. Musikken er uformelig, mangefarvet, elastisk og stærk. Deraf navnet.

 


Arrangør
Institut for (X)
60 13 43 74
Co-Arrangør
Ohwell booking
Billetinfo
Entré 60 kr.
Entré pris: 60 kr i forsalg, 85 kr i døren Link til facebook event: https://www.facebook.com/events/7280740022014536

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C