AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024

Amanda Ginsburg + Filip Ekestubbe, Anders Fjelsted & Snorre Kirk (SE/DK) - Photo: Musikhuset Aarhus

Photo: Musikhuset Aarhus

Amanda Ginsburg + Filip Ekestubbe, Anders Fjelsted & Snorre Kirk (SE/DK)

16:30

M&C
Amanda Ginsburg (v) Filip Ekestubbe (p) Anders Fjelsted (b) Snorre Kirk (drm)

Dragende og vedkommende jazz af én af sveriges største jazzkunstnere

Amanda Ginsburg er et brandvarmt navn på den svenske jazzscene. Med sin utrolige sangstemme og flotte jazz-kompositioner har hun løftet vokaljazzen til nye højder i broderlandet. Ginsburgs raffinerede arrangementer og medrivende vokal skaber øjeblikkeligt en intimitet med lytteren, og både publikum og anmeldere har måttet overgive sig igen og igen.

Ginsburgs karriere er da også gået med raket-fart. Hun udgav sit debutalbum Jag har funderat på en sak, der vandt en svensk Grammy for i kategorien Jazz album of the Year 2019. Dernæst udgav hun sit andet og foreløbigt seneste album, I Det Lilla Händer Det Mesta, der akkurat som forgængeren fejede konkurrenterne af banen og vandt en svensk Grammy for Jazz Album of the Year 2021. Da hun modtog Sveriges Kompositörers / Textförfattares Jazzpris, lød begrundelsen:

“Der findes et ekko af vores (Sveriges) legendariske jazzsangerinder i hendes musik. Hun har formået at skabe nye og virkeligt charmerende sange der lader sig inspirere af sin historie, men som taler med sin helt egen stemme”

Den dobbelte grammy-vinder har medvirket i en lang række musikalske tv- og radioprogrammer og har, som ganske få Skandinaviske jazzsangerinder, flere mio. afspilninger på spotify.

I front for en i særklasse velspillende jazz-kvartet optræder Amanda Ginsburg med dragende og vedkommende jazz, som fra tid til anden eksploderer i musikalske genialiteter fra de dygtige musikere hun har med sig.

 Om Musikhuset Swinger

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu engang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser - med fri entré til størstedelen af koncerterne.

Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted d. 12.-19. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 


Se mere her #1


Arrangør
Musikhuset Aarhus
89 40 40 40
Billetinfo
Fri entré

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C