Dexterity (DK)
Dexterity - Photo: Dexterity

Foto: Dexterity

Dexterity (DK)

Mads Ole Erhardtsen (t-sax), Morten Haugshøj (g), Jens Jefsen (b), Jesper Bo Knudsen (drm)


Dexterity – hyldest til en jazzlegende

Fire danske jazzprofiler tager dig med på en musikalsk lystvandring med Dexter Gordons populæreste numre samt fortællinger om den farverige kunstner og hans intense og dybt originale saxofonspil.

Dexter Gordon var en stilskaber og storyteller på saxofonen. Hans legende og idérige spil har påvirket generationer af saxofonister fra 40’ernes bebop og frem til i dag.

Dexter Gordon spillede også, med sit ophold i København fra midten af 1960’erne til begyndelsen af 1970’erne, en helt særlig rolle for udviklingen af dansk jazz.

Jens Jefsen, der leverer de swingende baslinjer i Dexterity og som ung jævnligt spillede sammen med Dexter Gordon, fortæller underholdende førstehåndsanekdoter som del af koncerten.

I det hele taget bliver publikum taget med på en underholdende musikalsk og anekdotisk rejse i Dexter Gordons spændende univers.

 

Koncerten er en del af Den Ikoniske Saxofon under Aarhus Jazz Festival 2021.

Koncertrækken hylder instrumentet, der har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og Charlie Parker.

Den Ikoniske Saxofon er støttet af Knud Højgaards Fond, CAC Fonden, STIBOFONDEN, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Gangsted Fonden, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune. Læs mere om Dexterity

Læs mere om Dexterity

Dexterity (DK)

Billetinfo

Entré 140 kr.

Børn u. 12 år 50 kr. Studerende og unge u. 25 år 110 kr. Ingen kørestolspladser. Billetter sælges i forsalg. Salg i døren fra kl. 18.30 på egen mobiltelefon. Coronapas eller gyldig Covid-19-test skal forevises ved indgangen. Covid-19-restriktioner overholdes. Begrænset antal pladser.

Helsingør Theater - Den Gamle By

Helsingør Theater - Den Gamle By
Viborgvej 2
8000 Aarhus
booking@dengamleby.dk
https://www.jazzfest.dk
Vis på Kort

Arrangør

Aarhus Jazz Festival
(+45) 28 60 47 91
https://jazzfest.dk
Co-Arrangør
Helsingør Theater, Den Gamle By
Dexterity (DK)

Billeder

Dexterity - Photo: DexterityFoto: Dexterity

Video