Anders Filipsen – Solo (DK)
Anders Filipsen – Solo - Photo: Ditte Bolt

Foto: Ditte Bolt

Anders Filipsen – Solo (DK)

Anders Filipsen (p)


Alsidig og openminded lydkunstner

Anders Filipsen er komponist, pianist og lydkunstner. Han har som solist skabt koncerter med både klaveret og synths i fokus, i et musikalsk sprog, der både trækker på avantgardejazzen og den moderne klassiske musik. Hans solokoncerter er kendetegnet ved et intenst udtryk, hvor det voldsomme og atonale møder stilheden og serielle mønstre.

Hans lydunivers er kendetegnet ved en åbenhed over for mange genrer, og han har lavet plader for både duoer og storbands i udtryk, der trækker på alt fra moderne klassisk musik til vestafrikansk musik, impro, sangskrivning og elektronisk musik.

Han har været initiativtager til festivaler og arrangeret koncertrækker for blandt andet storbands, pianister og komponister samt skabt utallige tværæstetiske og tværkunstneriske koncerter, hvor hans musik er blevet til i mødet med blandt andre dansere, kokke, lyskunstnere, billledkunstnere, filmkunstnere og digtere. 

Anders Filipsen har som lydskaber blandt andre arbejdet sammen med John Tchicai, Kresten Osgood, Sofia Jernberg, Nastio Mosquito, Ane Trolle, Marc Lohr, Rumpistol, Stefan Pasborg, Liudas Mockunas, Herman Müntzing, Lotte Anker og grupper som Travelling Tribes, The Black Nothing, Lydkollektivet NEWCLEAR, New Kids, The Firebirds, TEETH, AFT, Kresten Osgood Trio (KO3) og The hOpening.

Desuden har han arbejdet som lydkunstner på udstillinger, produceret musik for blandt andre den internationalt anerkendte angolesiske kunstner Nastio Mosquito og arbejdet som filmkomponist på flere prisvindende kortfilm, dokumentarfilm og kunstfilm.Anders Filipsen – Solo (DK)

Billetinfo

Fri entré

Knud’s Kiosk, Jægergårdsgade

Knud’s Kiosk, Jægergårdsgade
Jægergaardsgade 156 S
8000 Aarhus
http://www.knudskiosk.dk/
Vis på Kort

Arrangør

Sun Ship
(+45) 40 55 61 23
https://www.facebook.com/sunshipaarhus
Co-Arrangør
The Community
Anders Filipsen – Solo (DK)

Billeder

Anders Filipsen – Solo - Photo: Ditte BoltFoto: Ditte Bolt

Video