AARHUS JAZZ FESTIVAL
13. - 20. juli 2024
Veldrejet bassinjazz

Veldrejet bassinjazz

16/7/2022 | Forfatter: Lars Borup | Fotograf: Poul Nyholm
Kristin Korb Trio & Steen Nikolaj Hansen, Musikhuset Aarhus 15/07/2022

Se fotogalleri fra koncerten


Lækker swingende jazz foran Musikhuset.


 

Musikhuset Swinger kunne fredag invitere til jazz på scenen, der er placeret i spejlbassinet foran bygningen. Musikken blev leveret af Kristin Korbs veltrimmede trio og med trombonespilleren Steen Nikolaj Hansen som gæstesolist.

Der var fyldt med publikum hele vejen rundt langs bassinkanten, og mange stod og sad tæt langs bygningen. Vejret artede sig pænt. Solen  skinnede i perioder, men der kom også mørke skyer og et par dråber, men ingen større regnskyl.

Kristin Korb leverer altid varen, og fra første øjeblik holdt hun publikum fanget. Hendes basspil er effektivt, men samtidig elegant, og når hun så er sammen med sine mangeårige samarbejdspartnere Magnus Hjort på piano og Snorre Kirk på trommer, sidder det hele bare lige i øjet. Som et ekstra krydderi havde hun medbragt Steen Nikolaj Hansen, som er en ener på trombone. Han passede perfekt ind i trioens stil og repertoire, som omfatter både jazzklassiskere og numre hentet fra popmusikken.

Samtidig med det overbevisende spil på kontrabassen er Kristin Korb en fantastisk sanger, der er en ørn til at frasere, og som scatsanger er hun ubesværet og legende i formen.

Skal jeg plukke eksempler fra eftermiddagens repertoire, husker jeg nummeret inspireret af Huey Lewis & The News, som var store i 80’erne. Hun havde også fat i Shirley Basseys This is my life, og Horace Silvers Peace som duo for trombone og kontrabas var en perle. Og så var der alle klassikerne, som blev serveret sikkert og med tydeligt Kristin Korb-aftryk.

Lækkert, fornøjeligt og dejligt at lytte til.

Lørdag swinger Musikhuset for sidste gang i år og byder på fem gratis koncerter i løbet af dagen.

 Se flere reportager her >

Flere fotogallerier her >

Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C