AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
C & C – Mimik med mere i jazzen

C & C – Mimik med mere i jazzen

18/7/2019 | Forfatter: Frederik Sakham


En opdatering fra projektet Confrontations & Conversations. Hvad synes festivalens gæster er spændende ved koncerterne?



AUT – Aarhus Unge Tonekunstnere står bag projektet, hvor fire kunstnere i løbet af festivalen går i dialog med Aarhus Jazz Festival og skaber værker ud fra det, de ser og oplever på festivalen. Kunstnerne vil være til stede i byen og vil undersøge, hvad jazz er, hvordan jazzen kommer til udtryk, hvordan folk forholder sig til den, og hvad Aarhus som by gennemlever i forbindelse med jazzfestivalen. Værkerne vil blive præsenteret løbende her på bloggen, og fredag 19. juli kl. 19 vil det hele blive samlet i en forestilling. Se eventet her.

I løbet af ugen undersøger vi alle de små detaljer ved koncerterne og sætter dem ind i en ny kontekst. Vi er bl.a. andet dykket ned i musikernes mimik, da vi igennem flere interviews med festivalens gæster er blevet opmærksomme på, at netop mimikken og kommunikationen gennem mimik er noget, som mange synes er spændende ved jazz-koncerter. Mange jazzmusikere gennem tiden er kendt for deres specielle ansigtsudtryk og mimik, såsom Dizzy Gillespies udspilede kinder og Louis Armstrongs evige smil. Vi har taget billeder af nogle af Aarhus Jazz Festivals mimikker og vil bruge dem til at skabe ny musik, som kan opleves ved vores show på fredag.

Generelt er svarene på, hvad folk synes er spændende ved koncerterne, meget varieerede. Nogle hygger sig med det, andre er hardcore fans og går mest op i hurtige, lange soloer. Denne mangfoldighed i tilgangen til jazz er spændende, og i vores show på fredag vil vi komme med nogle bud på, hvordan disse svar kan tolkes på en alternativ måde. 

Vi håber, vi ses på fredag kl 19!

Mvh

C & C



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C