AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Nørded coolness fra Orgelduo på Radar

Nørded coolness fra Orgelduo på Radar

20/7/2019 | Forfatter: Astrid Bjerg | Fotograf: Tim Stojanovic
OrgelDuo , Radar, 19/07 21:00

View photogallery from this concert


”I har måske læst anmeldelserne af vores musik og tror, I skal lukkes ind i et auditivt tegneserieunivers om Hr. og Fru Orgelduo, men I er blevet snydt!"



"I skal i virkeligheden bare se diasbilleder fra deres seneste tur.” 

Således præsenterede Simon Eskildsen med et glimt i øjet aftenens show på Radar med Orgelduo. Og rejsen var i gang ... .

Men publikum blev ikke skuffet over aftenens koncert. Tværtimod var stemningen begejstret, da koncerten sluttede, og Orgelduo solgte vinylplader og tegneserier fra Christianiacyklen med illustrationer fra Hr. og Fru Orgelduos rejser/rædselsture.

At opleve Orgelduo i aktion er en hæsblæsende oplevelse ud i et kitschet og nørdet univers skabt af to ligeværdige legepartnere med en legeaftale. Simon Eskildsen (hammondorgel) og Daniel Sommer (trommer) formåede at lave sej musik ud af syret lyd. Elektronisk orgellyd med tonsvis af rumklang er temmelig kitschet, men også ret sejt i hænderne på Orgelduo.

Musikken kan ikke adskilles fra det visuelle univers, men selv hvis man prøvede, ville musikken være så inciterende og overvældende, at publikum ville have svært ved ikke at blive revet med. Musikalsk skaber duoen en slags halvakustisk technofest, hvor hammondorglet virker lige så rytmisk som et trommesæt, og trommerne på forunderlig vis giver hammondorglet melodisk modspil.

Samspillet mellem musikerne og musikerne og publikum fungerede, både når det hvirvlede afsted i et hæsblæsende tempo med numre som Diamonds og Techno. og når duoen spillede mere afdæmpede og blide numre som Admirals Lullabye.

Var koncerten foregået i en kirke, ville både præst og degn være løbet skrigende bort, men publikum på Radar lod sig ikke skræmme af de kiksede, kitschede toner og farver. Vi gav på alle forbehold, mens ulykkerne vælter ind over Hr. og Fru Orgelduo i forrygende tempo. Og det var imponerende at blive lukket ind i et univers, der er så gennemført både visuelt og auditivt.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C