AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Guitar Giants – intet mindre

Guitar Giants – intet mindre

21/7/2019 | Forfatter: Kenth Kjeldgård Nielsen | Fotograf: Dorte Pedersen
Guitar Giants – Uffe Steen & Søren Lee, CasaV58, 20/07 19:30

View photogallery from this concert


Fornem opvisning i dansk guitarekvilibrisme.



De to guitarvirtuoser Uffe Steen og Søren Lee havde sat hinanden i stævne denne lørdag aften på det legendariske spillested V58. Eller Casa V58, som det hedder i dag. Tidligere på dagen havde Steen foldet sig ud i den rendyrkede blues med bandet Shades of Blue, men nu blev der skiftet stil, og den instrumentale, mere jazzede musik var i fokus.

Søren Lee og Uffe Steen havde ikke tidligere arbejdet sammen, men havde begge haft et godt øje – eller måske øre – til hinandens musik, og nu skulle de så forenes. Det blev de i par sæt, der bestod af både standarder og numre af Søren Lee. Til trods for, at Lee har en lang karriere både her i Danmark og udlandet, var jeg ikke stødt på ham før, men sikke da et bekendtskab. Han spillede sin guitar med en intensitet og indlevelse, der var fantastisk. Koncentreret med lukkede øjne hengav han sig både til de stille ballader, underlæggende rytmespil eller nærmest eksplosive passager. 

Med Uffe Steen er man altid sikret et touch af blues. Selvom denne aftens repertoire var i den jazzy ende af skalaen, ligger der hele tiden en blå tone i Steens guitarspil. Han leverede en fornem, fornem blueset melodilinie i Georgia on My Mind – intet mindre end fantastisk. Og de to guitarister og deres spillestil klæder hinanden. De giver hinanden plads til være i front og vise deres talenter. Hvor Steen især brillerer med det meget bluesy er Lee den, der typisk markerer temposkift, og også skruer op for wau-pedalen. Et nummer som Alligator Blues var et flot eksempel herpå.

Aftenens to hovedpersoner bød således på en opvisning i sand guitarekvilibrisme. De to sæt blev kørt stramt – ikke megen tid til småsnak – men med fokus på at spille. De to gav også plads til musikalsk leg og små finurligheder, og publikum lod sig imponere. Det var jo også det både de to musikere og publikum var kommet for. 

Heldigvis havde publikum forstået, at dette var musik, der skulle lyttes til. Det var alt for godt til kun at blive reduceret til lydtapet for hyggesnak. Tak for det. Og tak til Uffe Steen og Søren Lee for en flot opvisning i superklass-guitarspil.



Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C