AARHUS JAZZ FESTIVAL
July 13 - 20 2024
Sax-a-go-go – tilbage til de saftige 70'ere

Sax-a-go-go – tilbage til de saftige 70'ere

15/7/2020 | Forfatter: Jørn Gade | Fotograf: Albert O. Meier
KING of BURLESQUE – Jakob Elvstrøm , ARoS Aarhus Kunstmuseum, 14/07 17:00

View photogallery from this concert


Jazz behøver ikke være så kedelig og selvhøjtidelig endda. Kunstmuseet ARoS lagde rammerne til Jakob Elvstrøm og King of Burlesque



Man har hørt og set alt for lidt til den aarhusianske saxofonist Jakob Elvstrøm i de sidste par år. Derfor var det da også et dejligt gensyn med en musiker, der klart vil underholde og pjatte i musik og tale. Hans sax og lyst til den mere funkede jazz er kendt. På det seneste har han pakket sit valg af musik ind i duoen King of Burlesque, der udover Elstrøm har backing af Niels Ulbrandt på Hammond.
 
For undertegnede var burlesk jazz ikke et kendt musikalsk begreb, men jeg blev belært om, at numre som The Stripper, Harlem Nocturne og Louis Primas Night Train var numre, som blev spillet på mere ydmyge steder, hvor folk ikke kom for at høre jazz, men for at se på striptease. Elvstrøm forventede, at duoens musik helt naturligt ville få publikum op af sæderne – og ud for kåde at smide kludene.
 
Elvstrøm havde glimt i øjet – og da der kom et festligt klædt hipsterpar ind og satte sig bag orkesteret tænkte jeg: Her kommer noget, der ikke står i foromtalerne på jazzfestivalens side. Jeg så allerede for mig, hvordan Albert O. Meiers billeder til siden her ville få mange sultne blikke. Men jeg må skuffet meddele, at det hippe par bare var almindelige koncertgængere på ARoS.
 
Trods den manglende dans var jeg nu ikke spor skuffet over Jakob Elvstrøm og King of Burlesque. Hverken over at høre hårdt pumpede udgaver af musikken fra En by i provinsen, De uheldige helte, M.A.S.H. eller Godfather og The Pink Panther. Hertil kom en række numre skrevet af Elvstrøm selv. Alle med mærkelige naughty titler.
 
I pausen mellem de to sæt tænkte jeg, at de store vinduer med den fantastiske udsigt fra ARoS' restaurant skulle have været blændet – og de lummerrøde spotlys være tændt. Så var Elvstøms ord sikkert blevet til virkelighed … .
 
En herlig tirsdag eftermiddag på ARoS med jazz og humør!


Aarhus Jazz Festival

Godsbanen, Skovgaardsgade 3

DK-8000 Aarhus C